Hillar Teder: ma lihtsalt ootan olukorra klaarimist

Eesti saatkonna ees Kiievis toimus täna mõnekümne osalejaga pikett ärimees Hillar Tederi osalusega ettevõtte O`Key Ukraina pankroti tõttu. Teder ütles, et tema ootab, millal kinnitatakse võlgnike nimekiri. Alles siis hakkab ta asja klaarima.

„Meie endiselt ootame, kuni kinnitatakse võlgnike nimekiri, siis saab asja edasi klaarida. Võlad ei ole iseenesest suured, aga me lihtsalt ei tea, kellele oleme võlgu,“ selgitas Teder.

Teder tunnistas, et ei oskagi öelda, kas pikett Kiievis tuli talle üllatusena või mitte.

Võlgnike nimekirja kinnitamine seisab tema sõnul halduri taga. „Protseduur käib nii, et kohtule esitab avalduse haldur ja seejärel vaatab selle üle kohtunik," selgitas Teder. "See võlgnike nimekiri oli juba ükskord kinnitatud, aga keegi on seal midagi vaidlustanud. Praegu ma ei tee midagi, lihtsalt ootan, kuni saab selgeks, kellele kui palju võlgu ollakse - siis hakkame edasi klaarima seda asja,“ lausus Teder.

Tederi sõnul teavad ka võlausaldajad, et võlgnike nimekiri ei ole kinnitatud. „Ma ei tea, kes ja millega rahul ei ole. Alati on keegi, kes millegagi rahul ei ole,“ märkis ta. Teder usub, et küll asi lõpuks klaarub.

Äripäev kirjutas mõni nädal tagasi, et Hillar Teder praktiliselt kaotas tänavu augustis vaenuliku ülevõtmise tõttu kontrolli oma Kiievi Sky Malli kaubanduskeskuse üle. Küsimusele, kas ukrainlased üritavad teda maalt välja saada ning survestada, vastas Teder, et ei tunne survet. Ta arvab, et pigem on Sky Malli juhtum ja tänane pikett kaks eri juhtumit. „Igal maal omad kombed,“ tõdes ta.

Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike ütles, et kogunemine oli emotsionaalne ning märkis, et ei saatkond ega valitsus saa Tederit kuidagi mõjutada. Sama kinnitas ka Teder: saatkond ei saa siin ilmselt mitte midagi teha.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara