Martinson: Cherry.ee USA analoog on teenimatult peksa saanud

IT-sektori riskikapitalist ja Cherry Media üks omanikke Allan Martinson märkis, et nende USA analoog Groupon on viimase aasta jooksul teenimatult meedias peksa saanud. 

Martinson kommenteeris kaubandus.ee palvel eilset uudist, et USA tuntud riskikapitalifond Tiger Global Management ostis 9,9% USA sooduskupongidega kaupleva veebisaidi Groupon aktsiatest.

"Ma selle investeeringu üle ei imesta. Groupon on viimase aasta jooksul üsna teenimatult meedias peksa saanud. Tegelikult on firma tulemused kogu aeg paremuse poole läinud, kuid talle heidetakse ette asju, mida teistes firmades oleks kiidetud. Groupon on jätkuvalt tugeva kasvu ettevõte, kasumi osas juba sisuliselt nullis ja tänasel hinnatasemel (Price to Sales (P/S) ehk hinna/müügi suhe = 1) pikaajalisele investorile atraktiivne, kuigi mitte riskivaba ost," selgitas Martinson.

Grouponi Eesti analoog Cherry Media vaatab Martinsoni sõnul samuti tulevikku optimistlikult. "Enamikel kuudel on sel aastal saavutatud rekordeid ning aasta lõpul oleme 3 miljoni euro suuruse kuukäibe lähedal," avalikustas ta. Eelmise aasta lõpus oli Cherry Media täpselt poole väiksema ehk 1,5 miljoni euro suuruse kuukäibe tasemel, selgus Google otsingust.

Martinsoni sõnul on Tiger Global Management tugeva interneti-investeeringute kogemusega ja üldjuhul puusse ei pane. "Eestist pärit firmadest on Tiger Global Management olnud investor näiteks Forticomis ja CVkeskuses," lisas Martinson.

Äriregister nimetab Forticom ASi tegevusaladeks piltsõnumite, mobiilihelinate ja logode vahendust, interneti- ja mobiilialaseid tehnilisi konsultatsioone ja internetipõhiste portaalide haldamist. Ekspertide hinnangul kontrollib Forticom enam kui poolt Balti riikide mobiilimeelelahutuste turust. 2007. aastal ostis Forticom ka kolmandiku populaarsest Vene sotsiaalvõrgustiku projektist Odnoklassniki.ru.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara