Kaubanduskettides tehakse üle 50% maksetest kaardiga

Eesti suurimate kaubanduskettide kliendid tasuvad enam kui pooltel juhtudel kaupade eest pangakaardiga, selgus Swedbanki uuringust.

Kolme viimase kuu keskmine kaardimaksete osakaal ostutehingutest üle Eesti kõigis Selveri kauplustes oli 61%, Prisma Peremarketites 63%, Rimi kontsernis 55% ja Maxima poekettides üle 50%.

"Kaardimaksete kõrge osakaal on tingitud eelkõige kaardimaksete võimaluste levikust, mis liigub pidevas tõusutrendis," kommenteeris Swedbanki eraisikute arveldus- ja investeerimistoodete osakonna juht Ede Raagmets. "Lisaks mängib olulist rolli ka klientide käitumisharjumuste muutumine. Sularahas maksmise asemel on üha enam hakatud eelistama kaardiga maksmist," lisas ta.

Raagmetsa sõnul on kaardimaksete kogusumma Eestis pidevalt tõusuteel. "Võrreldes 2009. aasta kaheksa kuuga on käesoleva aasta kaheksa kuu kaardimaksete summa Eestis kasvanud 36%. Pangakaartide arv on aga sealjuures jäänud samaks," märkis ta.

"Kui vaadata kaardimaksete osakaalu kõigist kaarditehingutest, sh kaardiga sularaha väljavõttu pangaautomaatidest, siis käesoleva aasta septembrikuu andmete põhjal on Eestis kaardimaksete osakaal üle 50%," lisas Raagmets. Tema sõnul ulatub Rootsis kaardimaksete osakaal 70%ni.

Swedbanki andmeil omab iga Eesti elanik keskmiselt 1,3 pangakaarti.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara