Gross: Alutaguse metsas pole mõtet poodi pidada

Igat kohta ja olukorda tuleb vaadata üksikjuhtumi tasandil, aga selge on see, et Alutaguse metsa ma oma poega ei läheks, ütles toidukaupade keti operaatorfirma ASi OG Elektra nõukogu esimees Oleg Gross.

"Tuleb kohalikku turgu vaadata, et kes seal sees on," rääkis Gross. "Selge on see, et kui täna on näiteks Jõgeva linnas kuus poeketti sees, siis kui mul seal täna poodi ei oleks, siis ma sinna täna ei läheks."

Äripäev küsib täna ettevõtjailt, kas Eestis on paika, kuhu ta ei läheks kindlasti äri tegema. Päevaküsimuse ajendiks oli eilses Äripäevas ilmunud intervjuu Comarketi poeketi omaniku Jüri Vipsiga, kes ütles, et tema ei läheks äri tegema Hiiumaale, sest see pole majanduslikus mõttes mõistlik.

Grossi sõnul on Vipsil Hiiumaa koha pealt kindlasti õigus. "Kus on ostujõud väike ja kus on konkurents tugev, ega sinna keegi nii väga juurde ei trügi. See on täiesti tavaline äriloogika," põhjendas ta. "Äri saab teha ikka seal, kus on näha, et on võimalik kasumit teenida. See oli Vipsil hästi öeldud, et ega kaevust tõesti kalu püüda ei ole mõtet," lisas Gross.

Grossil endal pole samuti toidupoode saartel. "Mingil hetkel ei olnud saartel suurt midagi ja siis läksid kõik robinal saartele ning nüüd on seal kauplusi ülearu. Vähemalt Kuressaares on kõik suuremad kohal," lisas ta.

 

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara