Jüri Käo: Ettevõtted on optimistlikud laenude võtmisel

Kaubamaja nõukogu esimees Jüri Käo kommenteeris, miks kaubandusettevõtted võtavad lühiajalisi laene.

Eesti Panga statistika kohaselt ületas oktoobris kaubandusettevõtete antud lühiajaliste laenude maht buumiaegse taseme.

Kaubandus.ee küsis kommentaari Käolt, miks kaubandusettevõtted võtavad lühiajalisi laene.

"Kuna tulemas on jõulud ja IV kvartal on suurte müükide aeg nii Eestis kui ka terves maailmas, siis kaubandusettevõtted võtavad lühiajalisi laene põhiliselt kaupade ostuks - varude soetamiseks, samas finantseeritakse nendega ka sisustuse soetamist liisingu abil," kommenteeris ta ning lisas, et mahud on sel perioodil väga suured. Ettevõtted soovivad laieneda ja see annab hea aluse lühiajaliste laenude võtmiseks.

"Laenude maht väljendab kaupmeeste optimismi ja lootust, et elu läheb paremaks“ lisas Käo. Ettevõtted võtavad tema sõnul laenu ikka siis, kui majandus kasvab. Mõned aastad tagasi laenuportfellid langesid ja pangad ei andud laenu. "Majandusele on see hea märk, et ettevõtted arenevad ja pankade laenuportfellid suurenevad, mis tähendab seda, et toimuvad muutused ja arengud," märkis Käo.

Käo on Tallinna Kaubamaja, Selveri, KIA Auto, Viking Motorsi, Liviko, Kitmani, Balbiino üks omanikest. Samuti juhib ambitsioonikate investeerimisplaanidega riigile kuuluva Eesti Energia nõukogu.

.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara