Automüügi sektori uus trend: lojaalsusprogramm

City Motorsi juhatuse liige Henrik Raave rääkis turunduskonverentsil Wazzap?, et 2013. aastal hakkavad automüügiga tegelevad ettevõtted looma lojaalsusprogramme.

Hetkel on vähestel automüügiettevõtetel kasutusel lojaalsusprogrammid. Turunduskonverentsil läi viidud väikese küsitluse põhjal suutsid osalejad nimetada Inchcape Motors Estoniat, Amserv Eestit ja City Motorsit, kelle lojaalsusprogrammidega nad on kokku puutunud. Antud programmide raames pakutakse enamasti klientidele allahindlust saadud teenustelt ja soetatud toodetelt.

City Motorsi juhatuse liige Henrik Raave rääkis, et lojaalsus on väga madal ja kliendid ei pöördu pärast liisingperioodi lõppu samasse autosalongi tagasi. Hetkel on antud teema väga aktuaalne, sest buumiajal ostetud autode liisingperiood hakkab lõppema ning kliendid hakkavad otsustama, kust autosalongist uus auto osta. Enamjaolt on klientide suhe salongiga negatiivne, sest pidevalt peab raha välja käima: hooldused, remondid, garantiilõpp jms. Enamasti tullakse autosalongi siis kui on mure ja sellega soeses peab klient ka raha välja käima ning seetõttu on klientide lojaalsust väga raske ka luua.

City Motorst pakub kuld ja hõbe tasemel paiknevatele klientidele kontserte ning tuleval aastal on plaanis ka teateri elamust pakkuda autosalongis. Antud ettevõtmiste peamine eesmärk on kliendile positiivset emotsiooni tekitada ning nende lojaalsust autoettevõttega kinnistada.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara