Briis arendab kalakauplustes sotsiaalprojekti

DGM Shipping lõi kalakaupluste võrgu "Briis", kus pakutakse elanikkonna vaesematel kihtidel soodustust.

Detsembri lõpuks kavatseb DGM Shipping avada neli kauplust Ida-Virumaal – Sillamäel, Kohtla-Järvel, Narval ja Ahtmel. Seda sellise arvestusega, et Tallinnas ja Harjumaal juba töötab üle tosina kaupluse „Briis“. Ettevõtte müügipunktide koguarv küünib kuueteistkümneni.

„Analüüsides turu olukorda, tulime järeldusele, et vaatamata küllalt kõrgele konkurentsitasemele on Eestis veel kohta spetsialiseerunud kalakaupluste ketile,“ räägib Briisi müügijuht Kaja Voolas. „Tänane tarbija ei ole adekvaatsete hindadega värske kala ja kalatoodete pakkumisega just ära hellitatud.“

„Paljudes meie kauplustes on see sotsiaalne projekt. Värske kilu ja räim, samuti odavad kalatooted on mõeldud ennekõike elanikkonna vaesemale kihile. Kuigi sortimendis on esindatud ka kallid punase kala liigid ning meie enda firma toodetud „Briisi“ anðoovised ja konservid,“ räägib Kaja Voolas.

Vaatamata sellele, et Eesti on mitmesaja-aastase kalapüügitraditsiooniga mereriik, on pakutava värske toodangu sortiment küllaltki piiratud. Kaja Voolase sõnul püüab Briis saada tõeliselt rahvuslikuks kaubamärgiks, pakkudes tarbijatele nii omatooteid kui värsket kala ja mereande oma partneritelt.

Alates 1994. aastast Maardus tegutsenud kalatöötlemisettevõte DGM Shipping toodab kaubamärgi Briis all anðooviseid oliiviõlis, balti vürtsikilu ja vürtsikilufileesid. 2011. aastal anti nimetatud toodetele märk „Tunnustatud Eesti Maitse“ ja samuti nimetus „Eesti Parim Kalatoode“. Hetkel läheb ekspordiks üle 70 protsendi toodangust. Peamised tarbimisturud on Venemaa, Ukraina ja Läti. Eestis on kaubamärgi Briis konservid esindatud kõigis poekettides.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara