Talupidajad pääsesid järgmise Rimi letile

Rimi avas Ülemiste hüpermarketis kolmanda talupoe, kus annab talupidajatele võimaluse kauplusesse müüki panna enda toodangu.

Talupoe eestvedaja ja osaühingu Talu Toidab esindaja mahetalunik Margus Lille sõnul on seni avatud Rimi talupoodidel oma väljakujunenud klientuur. „Paljud tarbijad hindavad talupoodi mugava alternatiivina talust või turult toodete ostmisele ning klientide huvi Rimi talupoodide vastu on kõrge,“ kommenteeris Lille. Ülemiste Rimi talupoe valikus on piima-, liha- teravilja- ja pagaritooted, samuti taimeteed, maitsetaimed, munad, hoidised, mesi ja köögiviljad. 70% talupoe sortimendist moodustab mahetoodang. „Enamus talupoe valikust toodetakse käsitöönduslikult. Tegemist on hoole ja armastusega valmistatud väikeste partiidega, mis ei jõua kunagi suure kaubanduse riiulitele, kuid Talu Toidab riiulitelt leiab neid palju,“ lisas Lille. Hetkel pakuvad enda toodangut rohkem kui 40 Eesti väiketootjat.

Lille sõnul on talupoega tegemist rohkem missiooniga, mis aitab väikesed tootjad tarbijatele nähtavaks teha ja annab väiketootjatele kogemuse suures kaupluseketis.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul on kaupluse kliendid esimesed kaks talupoodi Haaberstis ja Mustakivil väga hästi vastu võtnud. Otsus rajada talupood ka Ülemiste hüpermarketisse oli igati loogiline ja klientide soovidest juhitud samm. „Meile on tähtis pakkuda oma klientidele laia ning tervislikku toiduvalikut, kodumaiste väiketootjate toodangu pakkumine talupoe formaadis loob selleks hea võimaluse," lisas Lilleoja.

Lilleoja sõnul plaanivad nad ka teistesse linnadesse laieneda, kui vaid kliendid seda soovivad. „Kui saame kinnitust, et olemasolevad kauplused toimivad hästi, ning näeme talupoele head klientuuri ka mujal, siis seda otsust ka kaalume.“ 

Lisaks toodete müümisele on talunikel võimalus Talupoes oma tarbijatelt vahetut tagasisidet saada - mitmed talunikud on käinud klientidega kohtumas ja oma tooteid ning ettevõtmisi tutvustamas. „Kohtumiste tulemusena sünnivad uued tooted või muutuvad olemasolevad oma kujult või pakendi suuruselt,“ sõnas Lille.

Lilleoja sõnul tulevad kliendid spetsiaalselt Mustakivi, Haabersti või Ülemiste Rimisse, et osta lepasuitsutatud sinke ja vorste ning talle- ja maheveiseliha. Talupood on justnagu väike pood suuremas poes, mille lettidel pakutakse vaid eestimaiseid mahe- ja talutooteid. Seetõttu ei usu Rimi, et nad ei pakuvad konkurentsi erinevatele ökopoodidele, kuna seal on suurem osa sortimendist pärit mujalt, mitte Eestist.

Mustakivi ja Haabersti talupoe kuu käive on kokku 25 - 30 tuhat eurot. Ülemiste Rimis paikneva talupoe on kliendid esimese nädala jooksul hästi vastu võtnud ja sealt võib loota head käivet.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara