Auchan ostis Metro Grupilt Reali hüpermarketid 1,1 mld euro eest

Detsembris sõlmis Auchan tehingu Metro Groupiga, et osta Ida-Euroopa Reali hüpermarketid 1,1 miljardi euro eest.

Detsembris sõlmisid Auchan ja Metro Group kokkuleppe, et Auchan omandab Kesk- ja Ida-Euroopa Reali hüpermarketid. Auchani omandisse lähevad hüpermarketi Reali jaeäri ja kinnisvara Poolas, Rumeenias, Venemaal ja Ukrainas. Antud kokkulepe ootab veel konkurentsiameti heakskiitu, mis peaks kinnitatud saama 2013 aasta jooksul.

Auchan Grupi juhatuse esimees Vianney Mulliez leiab, et Ida-Euroopa Reali hüpermarketite ja kaubanduskeskuste ostuga tasakaalustab Auchan enda kohalolekut antud piirkonnas. Teised prioriteetsed piirkonnad on Lääne-Euroopa ja Aasia. Nüüd on võimalus pakkuda veel paremat teenindust ja professionaalset meeskonda Auchani kui ka Reali kauplustes.

“Auchani näol leidsime endale parima ostja Reali hüpermarketitele Ida-Euroopas. Auchan pakub head arengu perspektiivi Reali hüpermarketitele ja nende töötajatele” ütles Metro AG juhatuse esimees Olaf Koch.

Tehingu kinnitamisel hakkavad Reali hüpermatketid tööle Auchani brändi all. Tehinguga saab Auchan 91 Reali hüpermarketit Poolas, Venemaal, Rumeenias ja Ukrainas ning 13 kaubanduskeskust Venemaal ja Rumeenias. Reali hüpermarketite käive oli 2,6 miljardit eurot ja 2011 aastal töötas seal 20 000 töötajat.

Aucani all töötab 98 hüpermarketit ja pakub tööd enam kui 65 000 inimesele neis neljal maal.

Auchan tegutseb ka suvel pankrotiprotsessi sattunud Hillar Tederi O'Key poodide endistel pindadel Ukrainas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara