Renault müüs miljardite eest osaluse Volvos

Euroopa suurima automüügilangusega autotootja Renault otsustas ära müüa talle kuuluva Volvo AB osaluse 12,8 miljardi Rootsi krooni (1,52 mld eurot) eest. Sellega pandi lõpp 11 aastat kestnud perioodile, kui oldi Rootsi veoautode valmistaja suurim omanik.

Renault teatel müüdi osalus maha, et vähendada firma võlakoormat ja investeerida Prantsusmaale, Venemaale ja Hiinase, vahendab Bloomberg.

Prantsuse autotootja müüs ära enda 6,5% osaluse 92,25 krooni eest aktsia kohta, mis oli 3,8% madalam eilsest sulgemishinnast. Kaks aastat tagasi müüs Renault 14,9% osaluse Volvos.

Renault, kelle müük oktoobris kukkus aastaga 18%, on järjekordne autotootja, kes soovib enda bilanssi tugevdada ajal, kui Euroopa autoturg on tegemas 19 aasta halvimat aastat.

PSA Peugeot Citroen küsib valitsuselt 7 miljardi euro eest laenugarantiisid, Ford Motor sulgeb kolm tehast, General Motors ühe tehase ning Fiat kaotab ära 1500 töökohta.

"Nende jaoks on see tehing väga positiivne, sest neil on vaja raha investeerimaks enda põhitegevusse ja see eristab neid selgelt PSAst," kommenteeris Bloombergile Commerzbanki analüütik Sascha Gommel. "See võimaldab neil investeerida uutesse mudelitesse ja tehnoloogiatesse, vastupidiselt PSA-le, kel on tõsiseid probleeme rahavooga."

Renault aktsiad tõusid Pariisi börsil uudise peale ligi 2% ning on sel aastal tõusnud 50% jagu. Volvo A-aktsia kukkus sama ajaga üle 3% Stockholmi börsil. Rootsi veoautode tootja aktsia on käesoleval aastal 22% plussis.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara