Autor: Maarit Eerme • 17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi: kaubandusharidusega töötajad on väga hinnas

Rimi personalijuht Evelyn Tõnnop ütles, et kaubandusharidusega töötajad on väga hinnas ning see tuleb väga hästi välja võistlusel "Rimi Nobenäpp", kus testitakse töötajate võimekust.

Kaubanduses on kvaliteetseid teenindajaid raske leida ja parima tööjõu saamiseks tuleb teenindajad ise koolitada või pöörduda koolide poole.

Kaubandus.ee'le andis kommentaari Rimi personalidirektor, et kuidas nemad teevad koostööd kaubandusharidust antavate koolidega ning kui hinnad on nende arvates erialase haridusega töötajad.

"Rimi koostöö õppeasutustega on tihe ja praktikantidega on samuti head kogemused. On ette tulnud, et teeme praktikandile ka tööpakkumise ning oleme seeläbi leidnud endale väärt töötaja," ütles Rimi personalijuht Evelyn Tõnnop. Lisades, et 2012. aasta jooksul on neil olnud praktikante Pärnu Kutsehariduskeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest, Ida-Viru Kutsehariduskeskusest ja Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist.

Tõnnop ütles, et "Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli õpilased sooritavad Rimis praktika juhtimises. Selle kooli kaubandusökonoomika õppekava koostamise nõukogusse kuulub ka Rimi esindaja. Teeme ettepanekuid õppekava parandamise osas, mida ootab tööandja koolilõpetajatelt. Ehk siis, milliseid teadmisi  peaks koolilõpetaja omama. Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist on peale lõpetamist liitunud kaks õpilast Rimi Trainee programmiga."

"Kaubandusharidusega tööjõud on väga hinnas. Hea näide selliste töötajate võimekusest on näiteks käesoleva aasta Rimi Nobenäpp (teenindajate võistlus, mille käigus hinnatakse erinevaid oskusi ning teadmisi teenindusest), kes lõpetas Pärnu Kutsehariduskeskuse ja hetkel õpib Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis. Koolis omandatud teooria ja praktilised oskused töökohal olid tema eeliseks võistluse võitmisel," rääkis Evelyn Tõnnop. Lõpetuseks lisas ta, et kaubandusharidusega teenindajat sooviks oma kollektiivi iga jaekaupmees.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757