Jõulumüügi esikolmik: viin, piim ja mandariin

Jõulude müügiedetabeli esikolmikusse kuuluvad ka sel aastal Viru Valge viin, mandariin ja kilepiim.

Jõululauale pandi traditsiooniliselt liha ja verivorsti, aga väga suure kasvu tegid ka kala ja punane kalamari, kinnitab Selveri statistika. Alkoholi osteti tavapäraselt palju, seekord joodi jõuluajal kõige enam vahuveini, õlut ja viina, aga märgatavalt kasvas ka ostetud hõõgveini kogus.

Võrreldes eelmise aasta jõulunädalaga kasvas Selveri käive 10 protsenti.

Selveritest osteti jõulueelsel nädalal 51 tonni sealiha, 44 tonni linnuliha, 43 tonni verivorsti ning 23 tonni kala. Kala tegi ühtlasi kõige suurema müügikasvu, forellifileed osteti 13 tonni ning punast kalamarja ligi tonni jagu. Lihast oli populaarseim Rakvere lihatööstuse rukkileivakattega ahjukael ning verivorstidest Oskari Pöialpoiss.

Koguseliselt kõige enam osteti mandariine – ligi 100 tonni. Jõuluõlle tiitlit jagavad seekord Saku Originaal ja A.Le Coq Premium. Populaarseimad viinad olid jõulude ajal Viru Valge, Russki Standard ja Laua viin. 

Tööstuskaupadest osteti kõige enam kalmuküünlaid, üle 100 000 ühiku. Sellele jäid pisut alla postkaardid, dekoratiivküünlad ning kinkepaberid- ja –kotid.

Jõulukingid olid ka tänavu praktilised, eriti populaarsed olid toidunõud ja kodukaubad, raamatud, mänguasjad ja kosmeetika. Kõige suurema müügikasvu mullusega võrreldes tegid mänguasjad ja veinipokaalid, mõlema läbimüük kasvas veerandi võrra. Lastele kingiti kõige sagedamini kelke ja legosid. Lisaks tööstuskaubale telliti kinkepakke ka toidust - Selveri gurmeepoed panid tänavu firmade ja eraisikute tellimusel kokku üle 500 kingipaki.

Eesti kapitalil tegutsevasse Selveri ketti kuulub 37 super- ja hüpermarketit, 1 kodupood, 2 gurmeekauplust ning tütarfirmana suurköök. Selveritest tehti mullu 33,1 miljonit ostu. Selveri keti 2011. aasta käive oli 318,7 miljonit eurot ja puhaskasum 11 miljonit eurot. Selver kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara