Autor: Ave Lepik • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidupank jagas ligi 3000 jõuluabipakki

2012. aasta oli toidupankade jaoks taas suure kasvu aasta. Kokku tehti ja jagati laiali 50 000 toiduabipakki. Kui eelmise aasta detsembris oli pakke umbes 1600, siis sellel aastal tehti kokku 2878 jõulupakki.

Jõulukuul jõudis abi ka neisse maakondadesse, kus pank seni ei tegutsenud: Tallinna ja Tartu toidupanga kaudu jõudis abi ka Saare-, Rapla-, Valga- ja Jõgevamaale.

Tartu Toidupanga koordinaator Tiina Graubergi sõnul valmistasid nad 815 toidukotti. "Tahtsime jõulurõõmu valmistada nii paljudele kui vähegi võimalik – nii üksikule kodutule kui suurtele peredele. Seetõttu olid ka pakid koostise ja suuruse poolest päris erinevad, vastavalt leibkonna suurusele,"rääkis Grauberg.

Tallinnas pakiti suhteliselt suuremad toidukastid, sest Tallinna Toidupank saab ettevõtetelt enam annetusi ja jagab neid ka teiste toidupankaga. Samuti läksid pealinnas hästi toidukogumispäevad.

Toidupanga juht Piet Boerefijn loetleb ettevõtteid, kes lõppenud aastal toetasid toidupanku kõige enam:

Toidukaup: Leibur, Fazer, Linerel, Bambona, Haljas, Prisma Peremarket, NP Foods, Valio, Rimi Eesti, Unilever, Oru farm, Santa Maria, Saku Õlletehas, Svensky, Tere, Salvest, Kapten Grant, Viciunai Baltic, Maag, Kalev, Põltsamaa Felix, Coca-Cola, Salestar. Oluline on olnud ka PRIA kaudu saadud ELi toiduabi.

Transport: Smarten Logistics, VR Transpoint, Nordnet, Est-Trans Kaubaveod.

Rahaline toetus ja partnerlus/koostöö: Swedbank, Avatud Eesti Fond, SA JCG, International Women's Club Tallinn Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Norwex Baltic, Remedium, Elion, Elisa, Tallinna Linnavalitsus, Children For A Better World, Olympic Casino, Hollandi Kuningriigi Suursaatkond, Heateo Sihtasutus, Teeme Ära!, Eesti Advokatuur ja Päästearmee.

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavaid tooteid, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ja jagades toitu neile, kel on sellest puudu. Iga nädal jõuab Toidupanga abi umbes 1300 Eesti pereni.

Eesti Toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfond Päikeselill ja Swedbank. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757