Swed: eksport tugev nõrgale nõudlusele vaatamata

Eelmise aasta viimases kvartalis pidurdusid selgelt Põhjala riikide majanduskasv ja tööstustootmine. Swedbanki hinnangul on peamiste kaubanduspartnerite nõudluse taustal Eesti eksportiv sektor püsinud väga tugevana.

"Kuigi Euroopa Komisjoni poolt avaldatavates Eesti tööstuse kindlustunde indeksites kajastub juba mitmendat kuud välistellimuste selge nõrgenemine, pole see reaalsetes ekspordimahtudes veel täheldatav," ütles Swedbanki Balti investeerimiskeskuse analüüsi osakonna juhataja Kristjan Tamla. "See on hea näide, kuidas ka nõrga välisnõudluse keskkonnas võib väikese riigi toodang õige turunishi juures kasvada."

Tamla sõnul on nii püsinud ka Eesti majanduse välistasakaal üllatavalt tugevana - vaatamata kasvanud investeerimisaktiivsusele pole väliskaubanduse bilanss terve 2012.a jooksul märkimisväärselt halvenenud.

"Edaspidi on siiski alust oodata ekspordimahtude kasvu pidurdumist ning tõenäoliselt ka välistasakaalu halvenemist. Mõned suuremad infrastruktuuri investeerimisprojektid on jõudmas staadiumisse, kus importsisendi osakaal on kasvamas," prognoosis Tamla.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara