Tesco aktsia tõuseb hea müügi tõttu

Suurbritannia suurim toidukaupade jaemüüja Tesco raporteeris tugevaimast käibekasvust alates 2010. aastast. Aktsia reageeris uudise peale tõusuga.

Tesco aktsia hind on täna tõusnud 3,1 protsenti, 359,95 pennile.

Kompanii Ühendkuningriigis vähemalt aasta aega avatud olnud poodides kasvas kuue nädala müük kuni 5. jaanuarini aastaga 1,8 protsenti. Analüütikud ootasid üheprotsendist müügikasvu.

„Suurbritannia taastumine on kenasti rajal,“ ütles Deutsche Banki analüütik James Collins. „Paranemine on laiapõhjaline, kus kõik poeformaadid ja regioonid näitasid positiivseid võrreldavaid müüginumbreid. Paranemist vedasid toidukaubad.“

Ettevõtte internetis müük kasvas 18 protsenti. 

Tesco turuosa langes 23. detsembril lõppenud 12 nädalal 30,5 protsendile mulluselt 30,6 protsendilt.

Väiksem konkurent J Sainsbury teatas eile kaheksa aasta aeglasermast käibekasvust, kuna Tesco võitleb oma osa tagasi. Marks & Spencer raporteeris pettumust valmistanud kvartali müüginumbrist, lisades et nende poodide toidukaupade müük vaevu kasvas.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara