Viru Keskuse käive kasvas aastaga 6,3%

Viru Keskuse kaupluste käive kasvas mullu varasema aastaga võrreldes 6,3 protsenti, ulatudes 124,8 miljoni euroni. 

Viru Keskuse külastajate ning ostude arv jäi 2012. aastal eelnenud aastaga samale tasemele, kuid keskmine ostusumma suurenes aastaga 7,1 protsenti. Viru Keskust külastas eelmisel aastal ligi 11 miljonit inimest, kokku sooritati 9,2 miljonit ostu ning keskmine ostusumma oli 13,5 eurot.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul vastasid tulemused püstitatud prognoosidele: “Möödunud aasta tulemused peegeldavad trende nii jaekaubanduses kui ka majanduses tervikuna. Viru Keskuse käibekasv oli kiirem aasta esimeses pooles, mil ka jaekaubanduse kasvutempo Eestis oli kõige hoogsam. Tarbija kindlustunde kiire langus neljandas kvartalis avaldus aga klientide märksa ratsionaalsemas ostukäitumises ning mõjutas oluliselt jõulukuu tulemusi.“

„Lisaks eeltoodud mõjuritele toimus möödunud aastal Viru Keskuses kokku üle 5000 m2 suurustel kaupluse pindadel mitmeid muudatusi, sealhulgas uuenesid Kaubamaja Naistemaailm ning Sportland, mille ümberehitusperiood keskuse kaupluste kogukäibele ootuspärast mõju avaldas,“ lisas Vasar.

Ostukeskuses asub üle saja kaupluse ja teeninduskoha, sh spordiklubi ning suvehooajal katusekino.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara