Autor: Indrek Kald • 15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazeri juht lahkub 60. sünnipäeval ametist

Fazer Grupi president ja juht Karsten Slotte teatas, et lahkub ettevõttest käesoleval aastal, mil tähistab oma 60. sünnipäeva.

"Perefirmas töötamine on privileeg. Oleme viimastel aastatel juhtkonna ja töötajate koostöös edukalt tugevdanud oma kaubamärke, arendanud uusi tooteid ning toote- ja teenusekontseptsioone, pidades silmas klientide ja tarbijate heaolu. Areng on olnud kasumlik ja oleme vallutanud uusi turge. Ettevõte on väga heas vormis, mistõttu on just nüüd õige aeg juhtimine üle anda," sõnas Slotte.

"Soovin järgnevatel aastatel veeta rohkem aega oma perega, kuid jään aktiivseks ka ärimaailmas, olles erinevate ettevõtete nõukogus," lisas ta. Slotte töötab Fazeris alates 1997. aastast, grupi presidendi ametit peab ta novembrist 2007.

Viimase viie aasta jooksul on Fazer Grupi käive kasvanud üle 30 protsendi – 1,2 miljardilt eurolt 2007. aastal ligi 1,6 miljardile aastal 2011. Fazeri turuosa on tugev kõigil ettevõtte peamistel turgudel. Soomes on Fazer turuliider kõigis oma tooteportfellis olevates valdkondades (pagari- ja kondiitritooted, maiustused ja valmistoidud), Venemaal ollakse turuliider värske leiva ja Põhjamaades nii valmistoitude kui värske leiva kategoorias.

Fazeri käibest tuleb üle 50 protsendi väljastpoolt Soomet. Fazeri toodangut eksporditakse enam kui 40 riiki. Karl Fazeri piimašokolaad on Soomes kõige väärtuslikum kaubamärk, Fazeri enda kaubamärk on teisel kohal.

Eelmine aasta oli Fazerile hea aasta. Fazer sisenes uutele turgudele, hakates Soomes biskviiti tootma ning soetades Rootsis Svenska Försvarsrestauranger AB. Samuti suurendati tootmisvõimsust Moskvas. Soomes avati esimene Rootsi Gateau-stiilis pagaripood, mille Fazer omandas 2011. aastal, ning samuti esimene Fazeri kaubamärgiga personalirestoran.

"Tahaksin Fazeri juhatuse nimel avaldada Karsten Slottele suurt tänu. Tema juhtimisel on Fazer Grupp veelgi tugevdanud oma positsioone kõigil peamistel turgudel. Juhatusel on suur usk grupi juhtimisstiili ning Fazeri tulevikuarengutesse," ütles Fazeri nõukogu esimees Berndt Brunow.

Fazeri juhatus on algatanud uue presidendi ja tegevjuhi värbamisprotsessi. Karsten Slotte jätkab kuni uue tegevjuhi leidmiseni oma praeguses ametis.

Pereettevõttele Fazer Grupp pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas oma esimese kohviku Helsinkis. Täna on grupi tooteportfellis valmistoidud, maiustused, pagari- ja kondiitritooted ning esindatud ollakse kaheksas riigis.

Ettevõtte kaubamärkidest on Eestis tuntumad Karl Fazer, Geisha, Kodusai, Fazeri Must leib, Rännumees, Dumle, Tutti Frutti, Marianne ja Xylimax. Eestis on Fazer tööandjaks 740 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757