Guido Pärnits: Tartusse võiks teha mõne hea keskuse

Ülemiste Keskuse direktor Guido Pärnits rääkis Vikerhommiku saates kaubanduskeskustest ning usub, et Tartusse võiks teha mõne hea keskuse juurde.

Pärnitsa sõnul on olemasolevatel kaubanduskeskustel lähema viie aasta jooksul surve rentnike poolt ning laiendamine on riskivaba. Praegusel hetkel planeerivad oma laiendust Rocca Al Mare, Kristiine ja Ülemiste keskus ning nende keskuste laienemine on ok. „Uute kaubanduskeskuste ehitamine mõeldakse väga läbi, sest need on suurema riskiga ja kahjustavad teatud hetkel ka turgu,“ kommenteeris Pärnits.

Pärnitsa sõnul muutub kaubanduskeskuste roll ühiskonnas pidevalt. „Vanasti tulid inimesed kaubanduskeskustesse ostma ning sotsiaalne pool jäi keskustest väljapoole. Tänapäeval on keskustes teistmoodi, seal tuleb luua keskkond sotsiaalse suhtlemise jaoks,“ ütles Pärnits. „Kaubanduskeskused peaksid iga klienti võimalikult kaua sees hoidma, sõltumata sellest kas ta ostab midagi või mitte,“ on Pärnits kindel. Lisades, et sedasi harjub klient keskuses käima ning teinekord tuleb klient uuesti ja siis sooritab ka ostu.

Guido Pärnits on kindel, et Tallinna kesklinna mahuks veel 30 000 m2 kaubanduskeskuse pinda. „Tallinna kesklinnas on palju turiste, kes on tänuväärne tugi Eesti majandusele.“ Pärnitsa unistab Viru Keskuse kõrval Meloni kaubanduskeskuse kvartali arendamisest.

Kaubanduskeskuste arendusruumi on Pärnitsa hinnangul veel Tartus. „Sinna võiks teha mõne hea keskuse,“ kinnitab Pärnits. Väikestes linnades ta uute keskuste ehitusse suurt potentsiaali ei näe.

Detailsemat intervjuud Guido Pärnitsaga kuula SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara