22,5% kaubandusettevõtetest on maksuvõlglased

Täna avaldatud Krediidiindo AS Eesti ettevõtete 2012. aasta teise poole maksekäitumise statistikas selgub, et 22,5 % jae- ja hulgikaubanduse ettevõtetest olid maksuvõlglased.

Maksuvõlgade ehk riigile võlgu olevate summade suurenemine toimus pea kõikides sektorites jõudes 74 miljoni euro tasemele (kasv 19%), mis on kriisieelne tase. Antud number annab märku ettevõtete müügijulguse taastumisest ja suuremast riskide võtmisest. 22,5 % jae- ja hulgikaubanduse ettevõtetest olid maksuvõlglased.

Enim on aastaga võlgnevused kasvanud finants- ja kindlustus- (75,4%), teenindavate tegevuste (49,4%) ning veondus ja laondus sektoris (49,2%). Maksuvõlgade vähenemine toimus vaid elektrienergia sektoris (-35%) ja kinnisvaraalases tegevuses (-22%).

Samuti pöördus maksuvõlgadega ettevõtete arv kahe kahaneva aasta järel taas mõõdukale tõusule (3,9%). Riigile võlgu olevaid ettevõtteid oli möödunud aasta teisel poolel 5 950 ehk 225 võrra rohkem kui aasta tagasi, ligi pooled neist kuulusid ehitussektorisse (103 ettevõtet).

Varasemate perioodidega võrreldes näitab käesolev statistika märke ettevõtete müügijulguse kasvamisest, millega käib kaasas suurem riskide võtmine.

Statistikast selgub veel, et positiivse krediidihinnanguga on 80% jae- ja hulgikaubandus ettevõtete.Krediidiinfo krediidihinnang  baseerub maksejõuetuse tõenäosusel. Hetkel kehtivate normide järgi loetakse kõrge krediidirisikiga (negatiivse krediidihinnanguga) ettevõtteks neid, mille maksejõuetuse tekkimise tõenäosus on suurem kui 5%.

Statistika on koostatud Eesti aktiivselt tegutsevate 69 325 ettevõtte põhjal.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara