Ford lõi ootusi, Euroopa miljardikahjumid kukil 

Ford Motor teenis neljandas kvartalis üle ootuste palju kasumit tänu tugevale müügile Põhja-Ameerikas. Kuid autotootja aktsia on tugevas miinuses, sest Euroopast teeniti oodatust suurem kahjum ja ennustatakse selle kasvamist.

Ford teatas ligi 1,7 miljardi dollarilisest maksueelsest tegevuskasumist ehk 31 senti aktsia kohta. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumit 25 senti aktsia kohta.

Fordi Põhja-Ameerika haru teenis aasta viimases kvartalis 1,9 miljardit dollarit, mis on aasta varasemast tulemusest ligi miljardi dollari võrra parem. Euroopa haru kaotas samas 732 miljonit dollarit, mis on kordi hullem 2011. aasta neljanda kvartali 190 miljonilisest kahjumist.

Võrreldes aasta varasema suutis Ford käivet suurendada 1,9%, 36,5 miljardi dollarini. Kasvu toitsid müügi kiirenemine Aasias ja Põhja-Ameerikas, summutades Euroopa langevat müüki.

Paraku aga ei näe USA suuruselt teine autotootja hädade kadumist Euroopast, tõstes kahjumi väljavaadet. Fordi sõnul eeldatakse 2013. aastal Euroopast 2 miljardi dollarilist kahjumist, mis ületab isegi eelmise aasta 1,75 miljardi dollarilist kahjumit.

Euroopas kavatseb Ford vähendada tootmismahte kuni 18%, pannes kinni kolm tehast, mis peaks kulusid kokku hoidma kuni 500 miljoni dollari jagu.

Vana-maailma hädasid aitab ümber pöörata firma hea edu USAs, mille taga on eelkõige firma F-seeria maastur. Läinud aastal oli taas Ford F150 USA enim müüdud maastur, püsides troonil juba 36 aastat järjest.

Bloombergi andmeil müüdi 2012. aastal üks Ford F150 iga 49 sekundi järel. See on hea uudis firmale, kes teenis 90% enda autodivisjoni kasumist just F-seeria maasturite müügist, sest nende marginaalid on oluliselt paremad võrreldes sõiduautodega.

Investorid pole tulemusi sugugi rõõmsalt vastu võtnud. Esimese kahe tunniga oli Fordi aktsia 5,7% miinuses, makstes 13,00 dollarit.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara