Jaemüük jätkuvalt kasvutrendis

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2012. aasta detsembris varasema aasta detsembriga võrreldes püsivhindades 5%, teatab Statistikaamet. 2012. aastal võrreldes 2011. aastaga kasvas jaemüük 7%.

2012. aasta detsembris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 429,2 miljonit eurot. Jaemüük tööstuskaupade kauplustes suurenes 2011. aasta detsembriga võrreldes 5%. Müük suurenes nelja ja vähenes kolme tegevusala kauplustes. Enim suurenes jaemüük muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega ning jaemüük apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes. Neis kauplustes suurenes jaemüük 2011. aasta detsembriga võrreldes kummaski 13%. Jaemüük suurenes veel ka muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad) (kasv 9%) ning tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes (kasv 7%). 2011. aasta detsembriga võrreldes vähenes jaemüük kasutatud kaupade kauplustes, majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes ning jaemüük posti või interneti teel.

Jaemüük toidukaupade kauplustes suurenes 2011. aasta detsembriga võrreldes 3%. Nende kaupluste jaemüügi tagasihoidlikumale kasvule avaldas mõju 2011. aasta detsembri väga kõrge võrdlusbaas.

Mootorikütuse jaemüük suurenes 2011. aasta detsembriga võrreldes püsivhindades 13%. Eelnevate kuudega võrreldes jaemüügi kasvutempo mõnevõrra kiirenes, peamiselt 2011. aasta detsembri madala võrdlusbaasi ning mootorikütuse hinnatõusu mõningase aeglustumise tõttu.

Võrreldes 2012. aasta novembriga suurenes detsembris jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades viiendiku. See on tavapärane tõus detsembrikuus, mil toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli kasv 2%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli detsembris 525 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 82%. 2011. aasta detsembriga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 10%, eelmise kuuga võrreldes 18%.
Esialgsetel andmetel oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 2012. aastal ligi 4,4 miljardit eurot, jaemüük suurenes 2011. aastaga võrreldes püvihindades 7%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara