Autor: Maarit Eerme • 7. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metro Capital siseneb jõuliselt Riia kaubanduspindade turule

Metro Capital Management laiendab haaret Läti kaubanduspindade turul, pidades läbirääkimisi 13 000 m2 projekti arenduseks Riia kesklinna piirkonnas.

Sarnane suurprojekt on ka eelmise aasta lõpus Riias avatud 8 000 ruutmeetrine Prisma hüpermarket.

„Nõudlust sarnaste ühele ankurüürnikule keskendunud kaubanduspindade järele on Riia turul kindlasti veel ning ka meie arendustööd sel suunal jätkuvad“ kommenteeris keskuse arendamist juhtinud Arle Mölder Metro Capitali tegemisi.

Prisma Läti ja Leedu piirkonna juht Pekka Sääskilahti sõnul on Riias kaubanduspindade turu areng Tallinnast veidi maha jäänud ning suured esmatarbekaupade müüjad alles kujundavad oma positsioone. “Prisma soovib sellel turul tugevaks tegijaks saada, mistõttu avasime Riias eelmise aasta viimastel kuudel korraga kaks uut hüpermarketit.“ selgitas Sääskilahti.

Hüpermarketi kõrval asub 9000-ruutmeetrine parkimismaja. Projekti koguinvesteering oli ligikaudu 10 miljonit Eurot.

Metro Capital Managementi omanikud on Madis Habakuk, Arle Mölder, Sulo Nigul ja Iveta Habakuk.

Prisma hüpermarketi omanikeks on võrdsete 50-protsendiliste osalustega Metro Capital Managementi tütarettevõte ja Leedust juhitav kinnisvarainvesteeringutele keskenduv investeerimisfond Lords LB Baltic Fund I. Ehitustööde peatöövõtja oli Kartas Buve SIA.

Lords LB Asset Management juhib üle 34,4 miljoni euro väärtuses varasid, investeerides neid oma fondide kaudu Baltikumis ainult kvaliteetsesse kinnisvarasse. 2010 - 2011 omandas Lords LB Baltic Fund I Tallinna kesklinnas Metro Plaza büroohoone.

Metro Capital on rahvusvaheline varahaldusettevõte kontoritega Tallinnas ja Riias. Ettevõte kuulub Eesti kapitalile ning selle hallatavate varade maht on üle 50 miljoni euro.

Metro Capital on üks suurematest elamuarendajatest Tallinnas. Hetkel on firmal ehituses Väike-Kalamaja elamukvartal Soo tänaval, Valgevase Kodu elamukvartal Valgevase tänaval, Burmani Maja kortermaja Kreutzwaldi tänaval, Kadrioru kortermajad Raua 10 ja Wiedemanni 11 ning Eesti Raudtee endise peahoone renoveerimine kortermajaks Vanalinnas Pikk tn 36.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757