Kaks suurt tehnikapoodide ketti ühinevad

Elmaksi Hulgikaubanduse ja Ühinenud Elektroonikakauplused sõlmisid 30. jaanuaril lepingu, mille alusel Elmaksi omandab 100% Expert Estonia aktsiatest.

Elmaksi Hulgikaubanduse AS on Eesti suuremaid kodutehnika ja -elektroonika hulgimüüjaid, olles turul tegutsenud 18 aastat. Ettevõtte käive 2012 aastal oli 22 miljonit eurot. Samadele omanikele kuulub ka Tehnikatäht OÜ mis tegeleb kodutehnika ja -elektroonika jaeturul täna 9 kauplusega kaubamärgi Tehnikatäht all.

Expert Estonia AS on Eesti vanim kodutehnika ja -elektroonika kaupluste kett, kel täitub tänavu 20. tegevusaasta. Expert Estonia AS on osa maailma suurimast tehnikakaupluste ketist Expert International. Experti kaubamärgi all tegutseb täna Eesti turul 6 kodutehnika ja -elektroonikakauplust.

Ostja poolelt on tehingu eesmärgiks parandada oma positsiooni kodutehnika ja -elektroonika jaeturul, kaasata jaekaubandusalaseid teadmisi ja oskusi turul pikalt tegutsenud ettevõtte kaudu. Ostja plaanib liita jaeketid Tehnikatäht ja Expert ning jätkata tegevust ühtse rahvusvahelise kaubamärgi EXPERT all.

„Läbi Experti omandamise loodame oluliselt parandada oma jaekaubandusalast kompetentsi. Lisades siia meie hulgikaubandusalase kogemuse, peaks sünergia olema arvestatav“ hindab Elmaksi Hulgikaubanduse ASi juhatuse liige Ardo Kraav.

„Selleks, et tänapäeval jaekaubanduses edukas olla on vaja eelkõige erinevaid hankekanaleid, mis tagaksid paindlikkuse meie kiiresti muutuvas majanduskeskkonnas. Usume, et Elmaksi Hulgikaubanduse AS suudab tuua ettevõttesse vajalikku oskusteavet ja liitumine suurendab oluliselt Expert kaubamärgi all opereerivate kaupluste turuosa Eestis“ lisab Ühinenud Elektroonikakaupluste OÜ ja Expert Estonia ASi juhatuse liige Aivar Kuningas.

Aivar Kuningas ei soovinud tehingut ennem kommenteerida, kui tehing on reaalselt toimunud.

Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne ja ei kuulu avalikustamisele.

Koondumise peab heaks kiitma ka konkurentsiamet.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara