Autor: Maarit Eerme • 11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima käive kasvas mullu 15,4 protsenti

2012. aastal kasvas Maxima käive Eestis võrreldes 2011. aastaga 15,4 protsenti 336 miljoni euroni. Jaekett avas seitse uut kauplust ja lõi ligi 700 uut töökohta.

MAXIMA Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul on konkurents Eesti jaeturul äärmiselt tihe, karmistudes lähiaastatel veelgi ning oma turuosa hoidmiseks tuleb kõigil turuosalistel tõsiselt pingutada. “Maximal on aidanud positsioone tugevdada soodne hinnapoliitika ja investeeringud kvaliteeti ning avaramatesse kauplustesse,” rääkis Pacesa. “Suur osa käibekasvust tuli uute kaupluste avamisest, ning suurimaks kordaminekuks oli Tallinna ja Maardu kolme supermarketi avamist."

Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaiu sõnul ei soovi nad enne auditeerimist avaldada, kas ettevõte on kasumis või kahjumis ning ütles, et need numbrid on käibega võrreldes väga väikesed. "Eelmisel aastal avatud kauplused tegutsevad kasumlikult, kui hetkel sinna tehtud investeeringud ei ole ennast veel ära tausnud," kommenteeris Erilaid.  

Pacesa hinnangul jätkub jaeturul tänavu stabiilne, kuid tagasihoidlik kasv, sest tarbimisaktiivsust pärsib kodukulude kiire kallinemine. “Tarbijate jaoks on endiselt väga olulised hinnakampaaniad,” ütles Pacesa. “Eelistatakse laia kaubavalikuga kauplusi, kus on müügil palju värskeid ja tervislikke tooteid.” 

Maxima plaanib tänavu laiendada Tallinna kitsaks jäänud kauplusi ning avada veebruaris uus kondiitri- ja kulinaariatsehh.

Balti riikides, Bulgaarias ja Poolas kasvas MAXIMA Grupi konsolideeritud käive 5,8% võrra, ulatudes 2,38 miljardi euroni. MAXIMA Leedu käive kasvas 3,6 protsenti 1,32 miljardi euroni, MAXIMA Läti käive kasvas 11,5 protsenti 633 miljoni euroni ja MAXIMA

Jaekaubanduskontserni kuulub 500 kaubanduskeskust, millest 70 asub Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757