Eesti Raudtee kaubavedu kasvas 12,21 protsenti

Käesoleva aasta jaanuaris veeti Eesti Raudtee taristul 2,8 miljonit tonni kaupa, mis on 12,21 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal kuul. Transiitvedude osakaal möödustas 1,8 miljonit tonni, mis jäi mullusega samale tasemele.

Käesoleva ja möödunud aasta jaanuari võrdluses kahanesid importveod 7,6 protsenti. Eksportveod kasvasid samal perioodil 31,9 protsenti. Import-eksportvedusid kokku oli 116 tuhat tonni.

EVR Cargo veomaht suurenes võrreldes möödunud aasta jaanuariga 15,38 protsenti, küündides käesoleva aasta esimesel kuul üle 1,9 miljoni tonni. E.R.S. vedas jaanuaris 874 tuhat tonni kaupu, mis oli 5,73 protsenti rohkem kui mullu samal kuul.

Jaanuari kaubaveo tõus leidis aset eelkõige nafta ja põlevkivi arvelt, mida veeti 14,33 protsenti enam kui möödunud aasta jaanuaris ehk 1,9 miljonit tonni. Põlevkivi vedu kasvas sel aastal 46,38 protsenti võrreldes möödunuga.

Suurim muutus toimus ehituskaupade veos, kus kasv ulatus 83,48 protsendini. Vähenes keemiakaupade vedu, 31,51 protsenti. Väetiseid veeti 6,95 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Tugevat kasvutrendi võrreldes mullusega näitas kohalik vedu, mis suurenes 37,51 protsendi võrra.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara