Mida kujutab endast Debenhams?

Briti kaubamajakett Debenhams on võtnud ette hoogsa laienemise Eestis. Selle aasta sügises avatakse Rocca Al Mare kaubanduskeskuses Debenhamsi esimene kaubamaja Eestis.

Möödunud nädalal teatas ettevõte frantsiisilepingu alusel Debenhamsi kaubamajade avamisest Riias 2014. aasta märtsis ja Tallinnas sama aasta sügisel Panorama City kaubanduskeskuses. Kuid mida kujutab endast ettevõte Debenhams?

Debenhams peab oma põhiklientideks Suurbritannias naisi vanuses 25-54, kes ostavad kaupu nii endale kui ka perele. Debenhams nimetab neid ABC1-grupiks. Naisterõivaste turul on Debenhams positsioneeritud kallimasse hinnaklassi kui näiteks Eestis tegutsev teine Briti kaubamajakett Marks & Spencer, kelle kliendid on ka Debenhamsi omadest vanemad. Kunagi Eestis tegutsenud Briti kaubamajaketi Nexti kunded on mõlemast nooremad ning see on ka positsioneeritud madalamatele hindadele.

Suurt turuosasid ei ole ettevõttel Suurbritannias ette näidata. Parim on ta turupositsioon kallima hinnaklassi ilutoodete turul, kus ta on teisel kohal ja internetimüügis suisa turuliider. Teistes tootesegmentides on kompanii turuosad 0,4-5,1 protsenti, mis annab turuosa neljandast 14.ni.

Loe kaubamajast pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara