Eesti automüük Euroopas esirinnas

Eesti sõidab Euroopa kahanevas automüügis vastuvoolu. Jaanuarikuine 10% müügikasv näitas ELis kiiruselt neljandat tulemust.

Euroopa Autotootjate Assotsiatsiooni ACEA värskelt avaldatud uute sõiduautode müügistatistika 2013. aasta jaanuarikuu kohta näitas Eesti Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu (AMTEL) juhi Arno Sillati sõnul juba tuntud trendide jätkumist – üldise languse taustal tõusevad Suurbritannia ja Ida-Euroopa.

Euroopa suurim, Saksa autoturg andis AMTELi teatel tagasi praktiliselt 9%. Aasta alguse tulemus jääb alla Euroopa suuremate autotootjate aastaprognoosidele. Saksa Autotootjate Ühendus põhjendab jaanuari nigelat tulemust üleüldise ebakindla majandusliku fooniga Euroopa Liidus, vahendas liit statistikat.

Suuremad kasvajad Euroopas jaanuaris
Island 43,8%
Taani 14,5%
Belgia 13,3%
Suurbritannia 11,5%
Eesti 10%

Suuremad kaotajad Euroopas jaanuaris
Kreeka -34,5%
Soome -28,2%
Holland -31,2%
Küpros -20,8%
Iirimaa -18,8%

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara