Rimi: omamärgitoodete madal kvaliteet on müüt

Rimi Eesti ostudirektor Vaido Padumäe kinnitas, et omamärgitoodete madala kvaliteedi kuvand on jaekettide enda süü, sest arendamist on alustatud kõige madalamast hinnasegmendist.

Eestis moodustab omamärgitoodete ehk private labeli osakaal ligikaudu 10% kõigist müüdud toidukaupadest ning Rimi Eesti kauplustes ulatub omamärgitoodete osakaal 15-16%ni. Padumäe sõnul on omamärgitoodete eesmärk luua konkurentsieelis teiste kaubanduskettide ees ja lisas, et maailmas näitab omamärgitoodete osakaal jätkuvalt kasvutrendi.

Omamärgitoodete kvaliteedikuvand on Nielseni uuringule tuginedes Eestis viimastel aastatel oluliselt paranenud – 65% Eesti tarbijatest on veendunud, et omamärgitoodete kvaliteet on vähemalt samal tasemel võrreldes tuntud bränditoodetega.  

Padumäe sõnul on võtmesõnadeks kõigile tootjatele ja tarnijatele, kes soovivad end näha jaekettide püsiva partnerina,  kvaliteet, tarnekindlus ja mahtude garanteerimine. „Meil on Eestis kokku praegu 84 kauplust ja väiksemate tarnijate puhul on kõige sagedasemaks probleemiks asjaolu, et väiketootja või -maaletooja ei suuda garanteerida piisavat tarnemahtu,“ kinnitas Padumäe.  

Padumäe rõhutas, et lõpptulemusena vastutab kliendi ees jaekaupmees, mistõttu on oluline, et kõik tooted, mis kauplustes müügil, vastaksid klientide ootustele ja vajadustele. Tähele panu pöörates just toodete kvaliteeti ja saadavust. „Omamärgitoodete puhul kontrollib toodete kvaliteeti ja tarnekindlust jaekaupmees ning just omamärgitoodete puhul saab kaupmees kliendile antud lubaduste eest ka täielikult vastutada,“ kommenteeris Padumäe.

Rimi kinnitusel säilivad tarbija jaoks omamärgitoodete kõrval ka bränditooted, sest lõpliku valiku teeb tarbija. „Kaasaja jaekaubanduses  on omamärgitoode kõrge kvavliteediga kaup, mis pakub tarbijale parimat hinna-kvaliteedi suhet,“ sõnas Padumäe. 

Omamärgitoodete kvaliteeti ei saa alla ka lasta, kuna Padumäe sõnul aitavad need tooted jaketti kommunikeerida ning tarbijate lojaalsust tugevdada ning see kõik on jaeketile väga tähtis ja hea võimalus olla pidevalt pildil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara