Jaeketid ülehindavad enda võimu

Powerhouse juhataja ja konsultant Janek Mäggi sõnul jaeketid ülehindavad enda võimu, et nemad otsustavad, arvestamata milliseid tooteid kliendid soovivad.

Mäggi sõnul tuleb jaekettidel muudatuste elluviimisel olla suhteliselt ettevaatlik, sest see ei pruugi kliendile meeldida ning jaeketi jäik käitumine ei tasu ennast ära. „Väga sageli jaeketid ülehindavad enda võimu, et nemad otsustavad, kuid siiski otsuse tegija, mida kaupluses müüa on kliendi teha, sest tema ostab,“ lausus Mäggi. Lisades, et tootjad saavad jaekettidele peale suruda ainult neid tooteid, mis klientidele meeldivad. „Osad tooted on lihtsalt sellised mis ei müü ning siis ei loe ka enam toote hind,“ kommenteeris Mäggi

Kui tootjad soovivad jaekettides edukalt müüa, siis on Mäggi sõnul tarvis ikkagi häid tooteid ehk siis tuleb toota rohkem selliseid asju, mida kliendid tahavad osta, mitte müüa neid asju mida toodetakse.

„Jaeketid saavad ise ära teha suuremate müükide seisukohalt seda, et tulevad klientidele lähemale,“ ütles Mäggi. Hetkel on jaekauplusi parasjagu, kuid kui vaadata kaupluste lõikes, siis osadel on arenguruumi, et ennast paremini müüa.

Mäggi hinnangul häirib tänapäeval kliente kõige rohkem tarneahela katkemine. See tähendab seda, et kui klient läheb poodi ja ta ei leia soovitud tooted poest. Samas on palju tootjaid, kes ei suuda rahuldada tarbijate nõudlusi ning seetõttu on kliendid tigedad jaekettide peale. „Lühiajaliselt tekitab tarneauk palju pingeid ja kui probleem on pikemaajaline, siis tarnijaga lõpetatakse lihtsalt leping,“ ütles Mäggi.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara