Swedbank: deebetkaardid seljatasid internetis krediitkaardid

Eesti Panga statistika järgi uute funktsioonidega deebetkaartidega tehtud e-kaubanduse tehingute arv krediitkaardiga tehtud tehingute arvu esmakordselt juba eelmise aasta lõpus ja nende osakaal kogu e-kaubanduse kaarditehingute käibest moodustab praegu ligi 50%.

Swedbanki arveldus- ja investeerimistoodete valdkonnajuht Kai Voore sõnul pole taoline kiire kasv üllatav, sest kõik suuremad turuosalised on krediitkaardi omadustega deebetkaarti pakkuma asunud. „Ma usun, et näeme kiiret kasvu selles sektoris ka edaspidi. Seda ühelt poolt tänu Eesti elanike huvi suurenemisele e-kaubanduse vastu ning teisalt ka tänu uut tüüpi deebetkaartide hoogsale levikule, mis võimaldavad internetis maksmist,“ märkis Voore.

Eesti Panga statistika järgi kasvas ka Eesti pankade klientide kaardimaksete käive 2012. aastal võrreldes 2011. aastaga 10,2%, sh deebetkaartidega 11,9%. „Ootame jätkuvat kaardimaksete käibe kasvu ka käesoleval aastal,“ sõnas Voore.

Eesti kommertspangad on detsembri lõpu seisuga välja andnud kokku 1 796 743 pangakaarti, millest 1 432 501 on deebetkaardid ja 364 242 krediitkaardid. Swedbank on 2012. aasta detsembri lõpu seisuga väljastanud 875 617 deebetkaarti ja 219 702 krediitkaarti.

Osale arutelus

  • Anu Jõgi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara