ETK Grupi netokäive kasvas 7,5%

2012. aastal kasvas ETK Grupi netokäive kokku 420,3 miljonit eurot ning käivekasv oli 7,5% võrreldes 2011. aastaga.

ETK sõnul näitas suurimat käibekasvu Konsumi kett, mis kasvatas enda käivet 10,3%. Kokku sooritati 2012. aastal ETK Grupi kauplustes üle Eesti 60,3 miljonit ostu.

2012. aasta lõpu seisuga oli kehtivaid Säästukaarte üle 390 000 ning eelmise aasta seisuga maksis ETK Grupp Säästukaardi omanikele boonusraha välja kokku üle kolme miljoni euro. Säästukaardiga sooritatud ostude osakaal koguostudest näitas eelmisel aastal kasvutrendi. 

Hetke seisuga on ETK grupil 79 Konsumit, 7 Maksimarketit, 155 AjaO kauplust, 20 E-ehituskeskuse kauplust ja 4 Tööriistamarketit.

2013. aastal on ETKl plaanis avada suvel 1 Maksimarket Pärnusse, 5 Konsumit ja 1 A&O. Samuti on plaanis rekonstureerida 7 Konsumit ning nendest neli ehitada ka suuremaks.

ETK turundusdirektori Andres Lemberi sõnul tuleb ehitada uusi kauplusi piirkondadesse, kus ETK turupositsioon on nõrk. "Tuleb pakkuda teravat konkurentsi ja kasvatada enda turuosa," kommenteeris Lember.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijate ühistut üle Eesti, kes opereerivad kauplusi Maksimarketi, Konsumi, A ja O ning E-Ehituskeskuse ja Tööriistamarketi märkide all. Kokku on ETK Grupis 360 kauplust ja ligi 4500 töötajat.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara