Tarbijat tüssanud e-pood sattus musta nimekirja

Jaanuaris oli tarbijakaitseametile esitatud 3829 pöördumisest 248 seotud internetikaubandusega. Ühe e-kaubamaja lisas amet ka musta nimekirja.

Tarbijakaebuste komisjon lisas oma kodulehele musta nimekirja e-kaupleja Bedzone OÜ. Tarbijakaitseameti kinnitusel on tegemist juhtumiga, kus tarbija tellis Bedzone OÜ käest voodi, mis lubati kohale tuua nädalaga. Tähtajaks tarbija aga tellitud kaupa kätte ei saanud ning hoolimata lubadustest ei suutnud ettevõtja voodit kohale tuua ka uuteks kokku lepitud aegadeks. Seejärel lubas kaupleja tagastada tasutud summa 30 päeva jooksul või toote kohale toimetada. Vastasel juhul lubas kaupleja tasuda voodi hinna, millele lisanduks iga hilinenud päeva eest 0,1 protsenti viivist.

Komisjon leidis, et ettevõtja rikkus oluliselt lepingut tarbijaga. Kauplejat kohustati hüvitama tarbijale tasutud summa ning maksma viivist iga tähtaja ületanud päeva eest. Pärast kuu aja möödumist ei olnud ettevõtja otsust täitnud.

Jaanuaris pöördusid tarbijad tarbijakaitseameti poole 3829 korral. Peale internetikaubanduse oli inimestel probleeme ka jalatsite (186 pöördumist) ning kaabel-, digi- ja satelliittelevisiooniga (163 pöördumist).

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg, Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara