Autor: Ave Lepik • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhof: ehitusmaterjaliturg näitab selgelt elavnemist

"Inimestel on tekkinud julgus oma koju investeerida, seda peetakse oluliseks," kinnitab Bauhofi turundusdirektor Britte Maidra. Tema sõnul andsid eelmise aasta tulemused Bauhofile julguse laienemiseks.

Eelmisel aastal ületas Bauhofi kui suurima ehitus- ja aiakaupade keti käibekasv üldise jaekaupade kasvu Eestis. Kui üldine oli 7%, siis Bauhofil 10%. "Meie kaupluste külastuste arv on aastaga tõusnud 8 miljonini," kinnitas Maidra ja lisas, et  2011. aastal oli neil külastajaid 7 miljonit.

Kiiresti kasvav trend on aiandus, mida kinnitavad Bauhofi müüginumbrid. "Aiandus on Euroopas hobi nr 1, ning selgelt kasvav trend ka Eestis," ütles Maidra, kelle sõnul on nende kaupluste käes 70-80% aiakaupade turust. Aiatoodete populaarsuse kasvuks on tema sõnul mitu põhjust: "Inimesed väärtustavad tervislikku toitu ja värsket rohelist oma aiast," loetles ta. "Tänapäeval on lastel ja ka täiskasvanutel palju allergiaid, mistõttu oma kasvatatu on rohkem hinnatud. Samuti on aias toimetamine rahustav ja perekeskne tegevus."

Kõige eelneva kinnituseks on Maidra sõnul see, et Bauhof müüb igal aastal ligi miljon pakki seemneid. "Kui kunagi kuulusid kasvuhooned pigem maavanaema aeda, siis nüüd on neid väga palju just uuselamurajoonides," ütles ta. "Kasvav trend on rõdude kaunistamine lilledega ja maitsetaimede kasvatamine - näeme seda kasvavate müüginumbrite pealt."

Et eestlased on kõvasti üle Euroopa keskmise kinnisvara omanikud ja väärtustavad oma kodu, siis tegeldakse usinalt renoveerimise ja korrastamisega. "Oma kodusse ollakse valmis rohkem investeerima, sest see tõstab kinnisvara väärtust ja suurendab kodu- ning turvatunnet," tõi Maidra põhjenduseks ja lisas näite: "Bauhof on müünud viimase viie aastaga ligi 100 000 akutrelli ja 2 mln ruutu parketti."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757