Rimi "Turisti eine" sisaldas hobuseliha

Rimi Eesti korjas müügisaalist Lätis valmistatud konservid, mille puhul kahtlustati, et tegemist on hobuselihaga.

Rimi Eesti Food teatas täna Eesti Veterinaar- ja Toiduametile, et seoses Leedu Veterinaar- ja Toiduameti korraldusele peatada sealsel turul deklareerimata hobuseliha sisaldanud Läti firma SIA Rezeknes Galas Kombinats toodetud lihakonservide müük, korjas Rimi Eesti ka siinsetes kauplustes müügilt hulgaliselt lihakonserve.

Rimi pöördus ka veterinaar- ja toiduameti poole palvega täpsustada Leedu veterinaarameti leiu sisu, et otsustada edasine tegevus. Seniks korjas Rimi müügilt järgmised tooted, mida toodab ja tarnib Rimi Eestile SIA Rezeknes Galas Kombinats:

TURISTI EINE SEALIHAST 250G OLD FARMER

TURISTI EINE VEISELIHAST 250G OLD FARMER

HAUTATUD SEALIHA 250G OLD FARMER

HAUTATUD VEISELIHA 250G OLD FARMER

KANA TARRENDISES 250G OLD FARMER

TURISTI HOMMIKUEINE VEISELIHAST

HAUTATUD VEISELIHA

HAUTATUD SEALIHA

Äripäeva andmetel on toodete nimekiri veelgi pikem ning sarnaseid tooteid on müügil ka teistes jaemüügi kettides.

Rimi palub VTAd, et juhul, kui neil on andmeid, millistes SIA Rezeknes Galas Kombinats toodetes on tuvastatud koostisosana hobuseliha, mida pole etiketil kirjas, anda sellest kohe teada ka Rimile.

Veterinaar- ja toiduameti juht Ago Pärtel ütles, et tegu on Läti ettevõtte toodanguga. Ta lisas, et Leedu VTA kinnitusel leiti paarist konservist väga tagasihoidlik protsent hobuseliha ning täpsed tootenimetused ja partiinumbrid saadetakse tööpäeva lõpuks. Lähiajal avaldab Rimi Eesti ka pressiteate.

Osale arutelus

  • Kadri Jakobson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara