Autor: Maarit Eerme • 6. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haljast süüdistatakse pistise pakkumises

Hulgifirma Haljas ja selle kaks juhti peavad andma kohtus aru süüdistusele nagu pakkunuks nad suure kauplusteketi ostujuhile iga müüdud mahlapaki eest pistist.

Eesti ühe suurima kauplusteketi ostujuht pidanuks loobuma ASilt Haljas täiendava soodustuse nõudmisest kauplusteketis müüdavatele mittealkohoolsetele jookidele ja selles tulenevalt suurendama Haljase tarnitavate toodete sortiment, millega kasvanuks süüdistuse saanud ettevõtte käive.

Väidetav pistise lubamise katse seisis selles, et Haljase üks kahest juhatuse liikmest B. P. ja firma ostu-müügi direktor M. P. tegid omalt poolt ettepaneku maksta kaubandusketi ostujuhile iga müüdud kaubaühiku pealt pool kuni üks eurosent.

Haruldaseks muutis juhtumi seik, et pistisepakkujaile resoluutse ei ütlemise asemel või siis pistise vastu võtmise asemel teatas kauplusteketi ostujuht talle tehtud pakkumisest oma tööandjale, kes pöördus aga kuritoeavaldusega politseisse.

Veebruari keskel Harju maakohtus toimunud eelistungil otsustati eesootav protsess kuulutada ettevõtte ärisaladuste kaitseks kinniseks, sest ettevõtet keerulises juriidilises vaidluses kohtus esindav vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets ei ole süüdistuse sisuga nõus.

AS-i Haljas käive 2011.aastal käive oli  8,39 miljonit eurot ja ärikasum 311 697 eurot. Ettevõtte omanik on Movsum Mehtijev, kellele kuulub 63,91% ettevõtte aktsiatest.

Haljas kuulub 150 suurema kohaliku hulgikaubandusfirma hulka ning on saavutanud ÄP Hulgikaubanduse TOPis kõige kõrgemana 35. koha ja TOP100s 120. koha.

AS Haljas tuntumad brändid on: 4U, Sweet Angel, Tate&Lyle, Hame, Veres, Adriana, Natura, Senok, Amico, Bellabellissimo,VITA, Naturalis, Kean, Anatols, Vita jt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757