Carrefouri kasum tegi üllatavalt väikse languse

Prantsusmaa suurim jaekaupmees raporteeris järjest viiendast aastasest kasumi vähenemisest, kuid tagasilöök tuli ootamatult väike, vahendab Bloomberg.

Ärikasum vähenes 2,6 protsenti, 2,14 miljardile eurole. Analüütikud ootasid 2,07 miljardilist numbrit.

„Oodatust väiksemale langusele aitas kaasa väga tugev tulemus Prantsusmaal,“ kommenteeris BNP Paribasi analüütik John Kershaw. „Prantsusmaa operatsioonide mööda juhtimisest vabanemine tuli oodatust kiiremini ja suuremalt.“

Juhatuse esimees Georges Plassat plaanib tänavu teha kuni 2,3 miljardi euro eest kapitalikulutusi, et võita tagasi turuosa Prantsusmaal. Selleks, et fokuseerida põhilistele turgudele, on ta müünud ära varad Kolumbias, Malaisias, Indoneesias, Singapuris ja Kreekas.

„Carrefour näeb uut hoogu kinnisvara arendustes,“ ütles ta täna.

Carrefour, kelle Prantsuse hüpermarketid on keskmiselt 30 protsenti suuremad, kui nende suurimad marketid Hispaanias, Itaalias ja Belgias, võivad vähendada mõnedes poodides müügipinda ja rentida vabanevad pinnad välja teistele äridele, kirjutas Deutsche Banki analüütik Sally Ronald.

Ettevõte teeb ettepaneku maksta aktsia kohta 58 senti dividendi. Ettevõtte netovõlg vähenes 2,6 miljardi euro võrra 4,32 miljardile eurole.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara