Eesti mesi jõudis Hiina turule

Eesti suurim mesindusettevõte Meveda OÜ alustas Eesti mee eksporti Hiina turule.  Esimesed purgid Eesti mett lähevad Hiinas müüki juba sel kuul.

Ökoloogiliselt puhas mesi on Hiinas väga hinnatud toode ja Austraalia ettevõtete toodangu kõrvale on sealsel turul nüüd tõusmas ka eestimaine Meveda kaubamärk. Esimene partii Eesti mett jõuab kohalikes telepoodides müüki järgmisel nädalal.

„Hiina on Eesti mee jaoks kasvav turg, kuhu võiks tulevikus eksportida suure osa kohalikust meetoodangust. Erinevatel andmetel toodetakse Eestis hetkel 800-1000 tonni mett aastas. Välisturgudel kauplemine võimaldab Eesti mesindusel jõuda järgmisele tasemele, kus tootmismahud on oluliselt kasvanud. See toob kasu nii riigile kui ka kohalikele tootjatele, keda ma julgustaks rohkem mett tootma, et Eesti mesi üha enam ka välisturgudele jõuaks,“ ütles Meveda OÜ juhatuse liige Jaanus Tull. 

„Paljud piirkonnad maailmas on liigivaesed ja inimtegevuse tulemusena saastatud. Eesti mee erilisus peitub siinses puhtas ja liigirikkas looduskeskkonnas, mis teevad sellest maailmas väga kõrgelt hinnatud toote,“ selgitas Tull.

Eesti peakonsul Shanghais Jaan Reinhold avaldas Meveda juhatusele saadetud kirjas heameelt Lõuna-Eesti meetootja jõudmise üle Aasia turgudele ja lisas, et Eesti Vabariigi Peakonsulaat Shanghais on valmis Meveda Hiina-suunalise eksporttegevuse jätkumisele igati kaasa aitama. Reinhold tõi Meveda tegevust eeskujuks ka teistele Eesti toiduainesektori ettevõtetele, kellest paljude seas on eksootilised ja suure potentsiaaliga eksportturud veel avastamata.

Perefirmana loodud Meveda OÜ tegutseb Eesti meeturul alates 1996. aastast. Firma tootevalikusse kuulub lisaks klassikalisele meele ka taruvaiguga mesi, mesilasema toitepiimaga mesi ja õietolmuga mesi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara