Autor: Maarit Eerme • 14. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimil uus ostudirektor

Alates 1.aprillist on Rimil uus ostudirektor ElenTerras ning endine ostudirektor Vaido Padumäe siirdub Rimi Baltikumi keskostu hangete direktoriks.

Vaido Padumäele tehti jaanuaris pakkumine hakata Rimi Baltikumi keskostu hangete direktoriks, mille töökoht asub Lätis. Peamiseks funktsiooniks on tegeleda omatoodetega kolmes riigis, puu- ja köögivilja impordiga, kvaliteediosakondadega, kaupluste sisseseadmiseks ning müügiks tarvilike seadmete hankimisega.

Padumäe ostudirektori ametikoht erineb Baltikumi keskostu hangete direktori ametikohast palju. Ostudirektor haldab kogu Rimi Eesti ostuosakonna töökorraldust. Tema peab oskama ennustada, mida kohaliku turu kliendid sooviks ka tulevikus osta.

Padumäe eesmärk on suurendada kolme Balti riigi koostööd. Leida sünergia - ühisosa, mida on võimalik koos teha. Teiseks aidata riikidel saavutada ühine sortiment ja sisseostutingimused. Kolmandaks soovib Padumäel luua rohkem seoseid emaettevõtte ICA Rootsi ja Norra ettevõtetega. „Võtta üle tööpraktikaid ja häid mõtteid, mida siiamaani ei ole Baltikumis rakendatud,“ ütles Padumäe.

Padumäe peab enda kõige olulisemaks saavutuseks Rimis ostutiimi komplekteerimist, kes on kompetentsed ja professionaalsed. Tema sõnul sõltub nendest rohkem kui isikust, kes istub ostudirektori ametikohal.

Aeg-ajalt on tehtud Padumäele pakkumisi mõnest teisest jaeketist ning viimane pakkumine tuli kolm kuud tagasi. Siiamaani on ta nendest keeldunud, sest Rimi pakutav on piisavalt atraktiivne.

Padumäe on Keskos ja Rimis töötanud kokku 13 aastat, sellest 3,5 aastat ostudirektorina.

Kuna Baltikumi keskostu hangete direktori ametikoht asub Riias, siis kolib terve Padumäe perekond augustis sinna ning vanem laps hakkab rahvusvahelises koolis käima.

„Eesti jaekaubandus muutub järjest modernsemaks,“ on Padumäe kindel, lisades, et veel on õppida personaalsest turundusest ning sortimendi juhtimisest. “Need ei ole meil veel nii levinud kauplemisvõtted, aga me vähendame seda vahet modernse Lääne jaekaubandusega.“

Rimi Eesti uus ostudirektor Elen Terras

Rimi Eesti praegune kategooriagrupi juht Elen Terras võttis vastu pakkumise asuda tööle ostudirektori ametikohal. Ta on töötanud Rimis juba 10 aastat. Terrase eesmärk on tugevdada Rimi turuosa, pakkuda tugevat konkurentsi, keskenduda värsketele toodetele ja kvaliteetse värske kauba valiku arendamisele, tuua muudatusi valmistoidu valikusse.

Põhiline eesmärk on kasvatata ja hoida kasumlikku taset ning pidada fookuses ostuhinnad. Terras tunneb, et ostuosakonna vastutus on muuhulgas seista selle eest, et Rimi saaks olla jätkusuutlikult kasumlik organistatsioon, mis annab tööd 2700 inimesele.

Läbirääkimisel koostööpartneritega soovib Terras pakkuda selliseid lahendusi, et mõlemad pooled tuleksid välja võidukalt. „Kümne aasta jooksul on olnud mul võimalik seda joont hoida ja soovin seda ka edaspidi läbirääkimistel rakendada ning annan oma kogemuse edasi ka järeltulijatele,“ kinnitab Terras.

„Minu ülesandeks on suunata, juhtida, arendada ja vajadusel olla kohal ning toetada läbirääkimistel  kategooriagrupi juhte,“ loetles Terras. Terrase asemele tuleb väga tugev uus kategooriagrupi juht ettevõtte seest.

„Vaidos imetlen diplomaatilisust, rahulikkust ning suutlikust seda säilitada ükskõik mis olukorras,“ ütles Terras.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757