Autor: Maarit Eerme • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SelveEkspress on tõstnud keskmist ostu

SelveEkspressi keskmine ost on tavaostust 50 protsenti suurem, kinnitas Selveri müügidirektor Kristi Lomp „Kuidas IT lahendused kaubanduses raha teenima panna?“ seminaril.

Lomp ütles, et SelveEkspressi eesmärk oli klientide ostumugavuse suurendamine ning keskmise ostukorvi suurendamine. „Keskmine ost on tavaostust 50 protsenti suurem,“ rääkis Lomp. Lisades, et isemaksmisterminali käibe osakaal on 15-20 protsenti. 

SelveEkspressi kasutamise lepingu on sõlminud 40 000 inimest, kellest 32 000 kasutab seda regulaarselt ning sellest 40 protsenti igapäevaselt.

Lombi sõnul on ühe kliendi iseostlemise leping lõpetatud, kuna klient kasutas süsteemi pahatahtlikult. „Skanneeris Laua Viina, kuid ostukorvi pani midagi kallimat. Teinekord märkis odava kreemi, kuid võttis kallima kreemi,“ kommenteeris Lomp.

„Alguses võtsid kliendid 90st selvepuldist kaasa 20, kuna tundsid, et tervitus nende peal oli niivõrd personaalne ning võtsid seda kui kingitust neile,“ rääkis Lomp. Lisades, et sellised asjad said juhtuma ainult seetõttu, et kliendid ei lugenud kasutusjuhendit korralikult läbi. „Kuid jalutama läinud puldid saime paari päevaga tagasi, sest klientidel hakkasid puldid kodus piiksuma, sest aku sai tühjaks.“

Lomp kinnitab, et hetkel saavad nad nelja kaupluse põhjal öelda, et teenindajad saavad tegeleda kauba vastuvõtu ja väljapanekuga ehk SelveEkspress on teinud nende tööd kergemaks.

Tootearenduse poole pealt soovitakse kliendile pakkuda võimalust ostunimekirja lisamist, samuti võimalus tasuda isemakseterminalis boonuspunktidega, mida hetkel ei ole võimalik ning luua platvorm ostude skaneerimiseks mobiiliga.

Esimene SelveEkspress avati Kadaka Selveris 2011. aasta kevadel ning 2013. aasta lõpuks on see süsteem 11 Selveri kaupluses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757