Capital Mill ostis sadama Prisma

Investeerimisfirma Capital Mill ostis Tallinna sadama D-terminali vastas asuva Prisma kaupluse pinna. Surve ärikinnisvarasse investeerimisse on kasvanud ka Soome eraisikutelt ning nõudlus ületab pakkumise.

1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul on kaubandusketi peamine tegevus müük, mitte kinnisvaraarendus, seega eelistavad nad olla ise pigem üürnikud. „Paralleelselt on investorite huvi stabiilse ja suhteliselt riskivaba üürilepinguga kaubanduspinna vastu kõrge,“ ütles Ajakainen ja lisas, et Prisma tehingu  hinda osapooled ei avalikusta.

Ajakaineni sõnul ootab investor üldiselt kaubanduspinnalt keskmiselt kaheksa ning tootmis- ja tööstuspinnalt 10 protsenti üüritootlust.

Ajakaineni kinnitusel on pikaajalise üürilepinguga äripindade ostmine uus trend ning nõudlus ületab pakkumist kordades.

Eestis on ootel rida ettevõtteid ja eraisikuid, kes ärikinnisvara kokku ostavad. „Viimase aastaga tuleb suur surve ka Soomest ja hetkel on ootel mitu eraisikut, kes oleks koheselt nõus paigutama kuni viis miljonit eurot hea üüritootlusega varasse. Soomlased usuvad, et Eesti turg ja vara väärtus tõuseb kiiremini kui nende kodumaal,“ ütles Ajakainen.

Osale arutelus

  • Sulev Senkel

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara