Autor: Ave Lepik • 27. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN rajab Lätti kaubanduskeskust

EfTEN Kinnisvarafond ostis Riia lähistel Jelgavas kinnistu, kuhu on plaanis rajada kaubanduskeskus, mille ankurrentnikuks on Rimi.

Ost tähistab EfTENi sisenemist Läti turule, asutamisel on ka fondivalitseja kohalik tütarfirma, vahendab ettevõte oma pressiteates.

EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul on Jelgava kinnistule rajataval kaubanduskeskusel tugev lähtepositsioon. „Kinnistu asub soodsas asukohas tiheda liiklusega tee ääres. Ankurrentniku Rimiga, kes võtab enda alla 60% keskuse pinnast, on üürileping juba sõlmitud ning ülejäänud pinnale rentnike leidmisse suhtume üsna kindlalt,“ lausus Arakas.

Jelgava projekt on Araka sõnul üsna sarnane fondile kuuluva Viljandi UKU keskusega. "Nii Viljandis kui Jelgavas ostsime tühja kinnistu, olime ise arendajaks ning mõlemas keskuses on sama suurel pinnal ankurrentnikuks Rimi. Jelgavas on vaid teisi üüripinnad umbes tuhande ruutmeetri võrra väiksemas mahus,“ selgitas Arakas.

Kinnistu asub Jelgavas aadressil Rigas iela 48, 60 000 elanikuga Jelgava linn ise asub Riiast 40 km kaugusel. Jelgava kinnistu maaüksuse kogusuurus on 16 785 ruutmeetrit, millest hoone rendipind on 4470 ruutmeetrit. Parkimiskohti on ca 240.

Arakas märkis, et ettevõtte plaanid Lätis tegutsemiseks on laiemad. „Tegu ei ole meie ühekordse visiidiga lõunanaabrite juurde – asutamisel on kohalik fondivalitseja tütarfirma ning teise tehingu eelleping on Lätis tänaseks juba sõlmitud,“ märkis Arakas.

EfTENi partneriks Lätis on Viktors Savinsi ettevõte Newcom SIA, kellega kahasse on asutamisel tütarfirma EfTEN Capital SIA. Tulevane tütarfirma hakkab juhtima kõiki EfTENi investeeringuid Lätis.

„Viktors Savins on tugev tegija, kellega meid seob üle kümneaastane koostöö, kui ta juhtis Arco Vara Läti üksust. Nüüd tegutseb ta Newcomi märgi all oma ettevõttes. Oleme Viktorsiga teinud turu-uuringuid viimased üheksa kuud ja nüüd jõudnud esimeste tehinguteni ning reaalse tegevuse alustamiseni,“ rääkis Arakas.

Jelgava kinnistu ostuga on EfTEN Kinnisvarafondi portfellis kokku 16 objekti, kogupindalaga 88 000 ruutmeetrit rendipinda, mis jaguneb büroo-, teenindus-, majutus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali 2008. aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille portfellis on kuusteist ärikinnisvaraobjekti. EfTEN Capital AS on samal aastal grupi Eesti ettevõtjate asutatud varavalitsemisettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvarafondide ja portfellide valitsemisega.

EfTEN Capital ASil on fondivalitseja litsents ning ettevõte kuulub finantsinspektsiooni järelevalve alla. Ettevõte pakub ka eraportfelli haldusteenust.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757