Mentooliga tubakas võib kaduda peagi

Sotsiaalministeerium esitab tubakadirektiivi seisukohad Vabariigi Valitsusele heakskiitmiseks, kus toetatakse eristuva maitse ja lõhnaga tubakatoodete keelustamist.

Sotsiaalministeerium koostöös tubakapoliitika ekspertide töörühmaga on koostanud seisukohad Euroopa Komisjoni algatatud uuele tubakadirektiivi eelnõule.

„Toetame vajadust kaasajastada tubakatoodetega seonduvat seadusandlust,“ ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. „Suitsetamise levimusmäär Eesti noorte hulgas on endiselt üks Euroopa Liidu kõrgemaid. Direktiivis on suur rõhk just noorte kaitsmisel, et nad ei hakkaks suitsetama ja sellega oma tervist rikkuma,“ ütles Rõivas.  

Valitsusele esitatavas seisukohas toetatakse näiteks eristuva maitse ja lõhnaga tubakatoodete keelustamist. Põhimõtteliselt toetatakse ka pilthoiatuste kasutuselevõtmist kõikides liikmesriikides, kuid tingimusel, et hoiatuste suurus ei piira ebaproportsionaalselt kaubamärgi kujutamist pakendil.

Eurobaromeetri 2012. aasta uuringu kohaselt on Eesti elanikkonna toetus tubaka maitset parandavate lisandite keelustamisele 62%. Toetus on võrreldes 2009. aastaga 7% tõusnud. Sama uuringu kohaselt on Eesti elanikkonna toetus tubakapakendite pilthoiatuse kasutuselevõtuks 73% ning võrreldes 2009. aastaga on see 2% suurenenud.

Pilthoiatused on kasutusel juba kümnes Euroopa Liidu liikmesriigis: Belgias, Prantsusmaal, Leedus, Maltal, Rumeenias, Hispaanias, Taanis, Ühendkuningriigis, Ungaris, Iirimaal.

Tubakapoliitika ekspertide töörühma kuuluvad samad esindajad, kes olid kaasatud ka tubakapoliitika rohelise raamatu koostamisse. Eesti seisukohad tubakadirektiivi eelnõule peab heaks kiitma ka Riigikogu.

Esimene eelnõu poliitiline arutelu on planeeritud Iirimaa eesistumise lõpus 21. juunil 2013 toimuval sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseküsimuste nõukogu istungil (EPSCO).

Komisjon on avaldanud lootust, et eelnõu osas jõutakse kokkuleppele järgmisel aastal enne Euroopa Parlamendi praeguse koosseisu volituste lõppemist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara