Pühadel kulutavad eestlased toidule 25-50 eurot

Eestlane kulutab pühade ajal keskmiselt 25-50 eurot, kuid Lätil ja Leedul kulub toidule pisut enam. Uuringus selgus, et lihavõtete tähistamise tavad on Balti riikides sarnased.

„Viisime Balti riikides läbi küsitluse, et uurida, kas lihavõtete tähistamise tavad on meil naaberriikidest erinevad ja millised on meie klientide ootused. Vastuste analüüsist selgus, et lihavõtete tavad on küll kolmel naabril üsnagi sarnased, kuid on ka teatud erinevusi," märkis Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Uuringust selgus, et Eestis ei tähistata lihavõtteid nii laiaulatuslikult nagu Lätis ja Leedus. Samuti ostavad leedukad oma lähedastele rohkem kingitusi.

Kõigis kolmes riigis ei puudu kindlasti peolaualt värvitud munad. Eestis  kasutatakse enam poevärve ja ostetakse rohkem juba värvitud mune. Lätis ja Leedus värvitakse neid enam naturaalsel meetodil, kasutades selleks erinevaid rohttaimi, sibulakoori või vaha.

Küsitluse tulemuste analüüsist selgus, et kõige enam mune söövad lätlased: peaaegu pool küsitletutest on võimelised sööma peolauas enam kui neli muna. Umbes kaks kolmandikku küsitletud eestlastest sööb kuni neli muna, aga 37%-le leedulastest piisab ühest-kahest.

Eestis hakatakse lihavõteteks tõsisemalt valmistuma valdavalt kuni paar päeva enne pühi. „Siis minnakse kauplustesse valima, millest toitu valmistada ning ostetakse munad,“ ütles Erilaid.

Balti riikides valmistutakse pühadeks erinevalt. Kui eestlased ja lätlased piirduvad laua katmisel roheliste taimede ja lõikelilledega, siis enam kui kolmandik Leedus küsitletutest märkisid, et sel aastal soetatakse palju uusi pühadekaupu nagu temaatilised laudlinad, lillepotid, nõud, munaalused ja muud kodukaunistused.

Eestis istub pühadelauda 60 protsendil kodudest kuni 4 inimest. Enam kui pooled küsitletud lätlastest ja leedulastest märkisid, et püha tähistatakse koos 4 kuni 8 lähedase inimesega.

Andmed pärinevad Maxima läbiviidud internetiküsitlusest kõigis kolmes Balti riigis, milles osales enam kui 4 000  vastajat.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara