Tallinna Kaubamaja tõstis autod ühe katuse alla

Tallinna Kaubamaja tütarfirmad KIA Auto AS ja AS Viking Motors allkirjastasid jagunemislepingud, et korrastada kontserni ettevõtete struktuuri.

Kogu konsterni Eesti automüügitegevus koondatakse AS Viking Motorsi alla, mis müüb Opeleid, Cadillace ja KIAsid. Varem tegeles KIAde müügiga veel KIA Auto tütarühing OÜ Ülemiste Autokeskus, mille osalus kuulub nüüdsest Viking Motorsile.

TKM Auto OÜ, mille kaudu omab Tallinna Kaubamaja KIA Autot ja Viking Motorsit, loob uue ettevõtte nimega OÜ Opti Auto, mis omandab osalused Läti tütarühingust SIA KIA Automobiles ja Leedu tütarühingust UAB KIA Auto. Varem kuulusid nimetatud osalused Lätis ja Leedus KIA Autole. Opti Auto osakapitaliks saab 2500 eurot ning uue firma juhatuse liikmeks saab Jüri Kuusk, kes on ühtlasi TKM Auto ja Viking Motorsi juhatuse liige.

KIA Auto jätkab Baltimaades ainult autode maaletoomisega.

Tallinna Kaubamaja teatel ei oma tütarühingu loomine ja kontserni struktuuri korrastamine jagunemiste läbi mõju kontserni konsolideeritud majandustulemusele. Samuti ei avalda ettevõtte teatel struktureerimine olulist mõju Tallinna Kaubamaja kontserni üldisele tegevusele.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara