Kauplejad eksitavad tarbijaid kampaaniatoodete reklaamiga

Tarbijakaitseameti poole pöördutakse sagedamini seoses reklaamlehtedes olevate kampaaniatoodete puudumise või otsalõppemisega.

Pöördumistes kurdavad inimesed Tarbijakaitseametile, et reklaamitav kaup pole poodidesse lubatud ajaks müügile jõudnud või on see kampaania esimestel päevadel või lausa esimestel tundidel läbi müüdud.

Tarbijakaitseameti kontroll kliendilehtedes pakutavate toodete olemasolu kohta poodides näitas, et paljusid reklaamides lubatud kampaaniatooteid ei olnud mitme suure jaeketi kauplustes müügil. (Kontrolli tulemusel saatis amet märgukirjad kokku üheksale kauplusele üle Eesti.)

Tarbijakaitseamet tuletab ettevõtjatele meelde, et kui tarbijatele on edastatud teave kauba müügilolek soodushinnaga konkreetsel ajavahemikul, siis peab kaupleja olema võimeline reklaamitud hinnaga kaupa müüma kuni sooduskampaania lõpuni. Vastasel juhul on tegemist ebaausa kauplemisvõtte kasutamisega, mis on tarbijakaitseseaduse rikkumine ja seega karistatav, teatas Tarbijakaitseamet. 

Ühtlasi oleme igapäevase järelevalve käigus täheldanud, et erinevaid kampaaniateabega tooteid müüakse edasi ka pärast kampaania lõppu. Näiteks on tootel  suures kirjas teave, mis on kampaania peaauhind. Oluliselt väiksemas kirjas ja lugeja vaateväljast väljas on tootel aga teave kampaania lõppemise kohta.

"Kui teave kampaania kestuse kohta on võrreldes muu teabega müügipakendil oluliselt väiksemas kirjas, siis ei ole see tarbijale tavatähelepanu juures kergesti märgatav. Nii võib tarbija alles pärast ostu tegemist avastada, et kampaania on lõppenud," kirjeldab Tarbijakaitseameti tarbjapoliitika ja avalike suhete osakonna juht Hanna Turetski.

Tarbijakaitseamet rõhutab, et kaupleja peab kampaaniatoodete müügil pärast kampaania lõppu lisama poes nende toodete juurde sellekohase kergesti märgatava sildi.

Tarbijakaitseamet jätkab selliseid kontrolle ka edaspidi ja määrab vajadusel ettevõtetele rikkumiste eest karistused.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara