Prisma: klient käib poes harvem, ent kulutab rohkem

Üks oluline muudatus, mida on tarbija käitumises viimastel kuudel märgata, on muutus poekülastuse harjumustes, ütles ASi Prisma Peremarket turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas.

„Tundub, et inimesed käivad varasemast vähem poes, kuid see-eest ostetakse korraga märksa enam kaupa kui varem,“ lisas ta.

Lainase andmeil suurenes Prisma kaupluste märtsi müük võrreldes eelmise aastaga 11 protsendi võrra. ”Kõige suurema kasvuga oli meil märtsis toidukaupade, aiandus- ja remondikaupade, kodukaupade ning spordikaupade müük,“ täpsustas ta.

Lainase kinnitusel vaatavad nad lähitulevikku optimistlikult. „Arvestades, et ükskord peaks ka kevad saabuma ning sellega seoses vähenema elektri- ning küttearved, oleme igati optimistlikult meelestatud,“ sõnas ta.

Statistikaameti teatel suurenes jaekaubandusettevõtete jaemüük tänavu veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes püsivhindades 2 protsenti. Samas kui jaanuaris suurenes jaemüük stabiilselt 4 protsendi võrra, siis veebruaris kasv aeglustus. Toidukaupade jaemüük, mis jaanuaris mõnevõrra aeglustus, pöördus veebruaris langusesse ning vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 2 protsenti.

 

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara