Autor: Tanel Raig • 3. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hangete abil edukaks: kuidas saavutada parim sisseostuhind

Avaliku sektoris on ühishangete abil kokkuhoitud miljoneid eurosid, erasektor on kindlat kokkuhoidu võimaldavat hankeviisi seni vähe kasutanud. Nüüd on võimalik ka erasektoril omandada ühishangete kogemused.

Seminaril „Kuidas ühishangete abil saavutada parimaid sisseostuhindu“ saab osaleja ideed, kuidas homsest kulutada ettevõtte ostudel vähem. Kuulajateni  jõuavad nõuanded ühishangetel osalemiseks, edukate ühishangete kogemuslood ettevõtetelt ning seminari lõpus toimuv töötuba aitab igaühel leida vastuse, milliste ressursside ühishangetel on ettevõttel otstarbekas osaleda ja kui suureks võib kujuneda rahaline võit.

Aeg: 26. aprill 10:10-16:15 Olümpia hotelli konverentsikeskus: haldusjuhid, ostujuhid, finantsjuhid, arendusjuhid, tootmisjuhid

Koht:

Eriti oodatud

Seminari kava9.40 - 10.10 Registreerimine, MTÜ Riigihangete Keskuse juhatuse liige Tom Annikve11.00 – 11.30 Kui suured ja kuidas tekivad säästud tugiteenuste ostmisel, OÜ Outsourcing Partner juhatuse esimees Heiki Rits11.30 – 12.00 VKG kogemus hangete koondamisel 10 tütarettevõttega kontsernis, ASi Viru Keemia Grupp hankeosakonna juhataja Anton Nõomaa, OÜ P. Dusmann Eesti juhatuse liige Anella Stimmer13.30 – 14.00 Kuidas osaleda rahvusvahelistes ühishangetes, Eesti kaubandusettevõtte kogemus, esineja kokkuleppimisel, PROLOGi juhatuse esimees Tõnis Hintsov OÜ Outsourcing Partner juhatuse liige Heiki Rits

10.10 - 11.00 Kuidas korraldada ühishanget erasektoris

12.00 – 13.00 Lõuna13.00 – 13.30 Ühisostudes osalemise kogemus

14.00 – 14.30 Kas ärisektori elektri ühishange on võimalik

14.30 – 15.00 Arutlusring: Kuidas liita ettevõtteid ühishankeks

15.00 – 16.15 Töötuba: Millises ühishankes on kasulik osaleda minu ettevõttel,

Osalustasu:Soodushind 179 eurot (käibemaksuga 214,80 eurot) kuni 19. aprillini.

Tavahind 199 eurot (käibemaksuga 238,8 eurot).PROLOGi liikmetele 159 eurot (käibemaksuga 190,80 eurot)Või tehke oma esimene edukas ühishange ning registreeruge koos oma partnerettevõttega või mitme töötajaga oma ettevõttest – 5 osaleja koos registreerimisel soodustus 40%, ehk ühe osaleja hind 119,4 eurot (käibemaksuga 143,28 eurot).

Registreerimiseks täitke registreerimisvorm SIIN. Viie või enama osaleja korraga registreerimisel saatke info e-postile [email protected].

Lisainfo: [email protected] või tel 5134 004.

Kolm põhjust, miks seminaril osaleda1. Seminaril on parim teave, mis on Eestis kogunenud ühishangete korraldamisel – nõuandeid jagavad ühishangete korraldamises suurima kogemusega Riigihangete Keskus, mille juhatuse liige Tom Annikve annab nõu, kuidas seni peamiselt avalikus sektoris edu toonud ühishangete kogemust üle tuua erasektori ühishangete korraldamisse; erasektoris enim ühishankeid korraldada aidanud Outsourcing Partnersi juhatuse esimees Heiki Rits näitab faktidele toetudes, kuidas ja millised võidud on tekkinud ühishangetest.

2. Seminaril saab õppida ja ideid teiste ettevõtete kogemustest – Viru Keemia Grupp räägib oma näite varal, mida on kontserni ettevõtete hankeid ühildades võidetud; väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele on  heaks näiteks Dusmanni kogemus, millised on tema kokkuhoiu protsendid olnud kütuse-, side-, bürootarvete- ja elektri kuludes, kui hakati osalema ühishangetes; erinevaid ettevõtteid ühendav ostu- ja tarneahelate juhtimise ühing PROLOG näitab, milline võit suudeti saavutada ettevõtetele ühiselt elektrienergiat ostes.3. Seminari lõpus on töötuba, kus igaüks saab selgitada, milliste ressursside ostmisel tasub tema ettevõttel osaleda ühishankes ja milline on tema ettevõtte rahaline võit ühishankest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757