Poevarguste hulk vähenes

Justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel vähenes varguste hulk esimeses kvartalis 13 protsenti ning selle taga on eelkõige poevarguste arvu vähenemine.

2013. aasta esimese kolme kuu jooksul registreerii Justiitsministeeriumi andmetel kokku 9042 kuritegu, mida on 518 võrra vähem (-5%), kui aasta varem samal ajal.

„Registreeritud kuritegude üldnumbri vähenemine on viimaste aastate taustal juba ootuspärane trend, mille mootoriks on jätkuv varguste vähenemine. Üldise majandusolukorra paranemine on aga kahjuks tähendanud näiteks kelmuste arvu kasvu. Kuna kelmuse ohvriks langemine sõltub väga palju isikust endast, on äärmiselt oluline näiteks kaupade ostmisel või olukorras, kus keegi mingit teenust või toodet pakub, olla ülimalt tähelepanelik, et mitte langeda kuriteo ohvriks,“ lausus justiitsminister Hanno Pevkur.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 539 juhtumi (13%) võrra. Eelkõige on selle taga poevarguste arvu vähenemine. Eelmise aastaga võrreldes on vähem registreeritud ka teisi enamlevinud vargusi, nagu vargused sõidukitest ja eluruumidest.

Kelmusi registreeriti esimese kolme kuuga 363 juhtumit, mida on 72 juhtumi võrra (7%) rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Isikuvastastest kuritegudest registreeriti enim kehalise väärkohtlemise juhtumeid (1292 juhtumit), tapmisi registreeriti kahe kuuga 16, mida on kahe võrra vähem kui eelmisel aastal.

Kokkuvõtvalt langes esimeses kvartalis kuritegude üldarv 90 kuriteoliigi puhul ja kasvas 72 puhul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara