Äriidee: Soome IKEAst kaup Eestisse

Märtsis registreeritud ettevõte OÜ Iexpress alustas Soome IKEAst mööbli ja sisustuskaupade vahendamisega.

Iexpressi juhi ning omaniku Juhan Kuuskemaa sõnul on keskkond ikeaexpress.ee üheks sammuks, mis toob IKEA kaubamärgi Eesti kliendile lähemale. "Soomest IKEA poest mööbli ja kodukaupade ostmine on tuttav juba paljudele eestimaalastele, niisamuti lootus, et ettevõte avaks kaupluse ka Tallinnas," lisas ta.

Iexpress on Kuuskemaa kinnitusel vaheetapiks nende kahe võimaluse vahel. "Võrreldes ise Soome mööbli järgi minemisega on kulud kordi väiksemad," sõnas ta. Minimaalne ostusumma on 100 eurot, lisandub käitlemis- ja transpordikulu 10-15%.

Varasemast on Eesti turul teenusepakkujaid, kes koguvad kokku suurema hulga tellimusi ning lähevad siis IKEAsse kaubale järele. Iexpressi veebis tehtud ostud komplekteeritakse Soomes IKEA kaupluses ning transporditakse regulaarse kaubasaadetisena iganädalaselt Tallinna.

OÜ Iexpress pole IKEA ametlik esindaja Eestis, vaid transporditeenuse pakkuja, keda varustavad Soome lepingupartnerid.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara