Autor: Maarit Eerme • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Keskuse uue osa ehitus algab suvel

Ülemiste Keskuse uues osas hakkab tegutsema moepoode haldav LPP Retail Estonia, kellega sõlmiti rendileping 3500 ruutmeetrisele pinnale.

„Me oleme oma keskuse laienduse järele juba pikka aega puudust tundnud – 100%-lise täituvuse juures ei ole me saanud suuremate pindade soovijatele sobivaid võimalusi pakkuda. Nüüd see muutub,” sõnas Ülemiste Keskuse tegevdirektor Guido Pärnits. „Kogu Ülemiste piirkond on lähematel aastakümnetel üks kiiremini arenevaid Tallinna piirkondi, uus tõmbekeskus. Seepärast on ka meie 2. etapi ehitus kindel ja planeeritud tegevus,” lisas Pärnits.

Mai lõpuks on Ülemiste Keskusel ca 60-65% 2. etapi pindadest rendilepingutega kaetud.

LPP Retail Estonia juhatuse esimees Hendrik I. Passi sõnul kattusid Ülemiste laienemisplaanid ka nende laiendusplaanidega: „Sellelt pinnalt ei ole kuigi keeruline leida pooli rahuldav kokkulepe." Lisades, et korraga 4 või 5 brändiga Ülemiste Keskusesse tulek on tingitud strateegiast, kus me ise soovime koondada oma brände tugevamatesse kaubanduskeskustesse ja olla ankurüürnikuks, mis tekitab keskusele külastatavust.

Tänaseks on lisaks LPP Retail Estoniaga sõlmitud lepingule Ülemiste Keskuse uude osasse pinnad reserveeritud ja lepingud sõlmitud ka H&M’iga, Terranovaga, Desigualiga jt. Samuti tuleb uude osasse Nike esinduskauplus Eestis.

Ülemiste Keskuse 2. etapi on kavandanud Norra arhitekt Einar Aakeroy (AMB Arkitekter AS). Eestist osales projekteerimistöödes EA Reng. 2. ehitusjärk hõlmab endas 25 000 m² uut osa koos uue peasissepääsuga ja 400-kohalise 3-korruselise parkimismaja rajamist. Samuti saab kogu senine, olemasolev keskus uue, kaasaegse ilme.

Guido Pärnitsa sõnul on Ülemiste Keskusel kõigi ehituses osalevate osapooltega põhimõttelised kokkulepped saavutatud. „Nii et suve esimeses pooles tahaksime ehitamisega alustada,” ütles Pärnits.

Peale Ülemiste Keskuse 2. järgu valmimist 2014. aasta oktoobris saab seal olema  92 000 m²  üldpinda, 38 000 m² renditavat pinda, 210 kauplust, 1350 parkimiskohta autodele. Ülemiste Keskuse uue järgu investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ca 40 miljonit eurot.

Ehitustööde ajal jääb Ülemiste Keskus igapäevaselt avatuks. 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757